Zenetermet adtak át a gyárvárosi iskolában

Egy új teremmel lettek gazdagabbak a Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói. A szervezők zenés videókkal, az iskolások színvonalas műsorral készültek az avatóra.

A rendezvényen részt vettek többek között Pál Miklós és Haász János önkormányzati képviselők, a KLIK igazgatóhelyettese, Tóth László Ákos is.

Tóth Ilona intézményvezető úgy fogalmazott, ma „összefonódik múlt, jelen és jövő ebben a teremben”. Utalva ezzel a jelen lévő sok volt tanulóra és zenekari tagra, illetve a műsorszámokat adó kisebb és nagyobb diákokra. A Rajnai Henrik Zeneterem a jelen és a jövő generációját is szolgálni fogja.

Az igazgatónő hosszasan megemlékezett Rajnai Henrikről, a terem névadójáról, és elévülhetetlen érdemeiről, melyeket munkássága során szerzett. A terem elsősorban az előtte való tisztelgés jele, ahol minőségi oktatással, az iskola közösségének építésével éltetik tovább Rajnai emlékét.

zene terem, gyárváros, iskola, hl02

A terem avatásán a jelenlevők zenés archív felvételeket tekintettek meg az Úttörő Zenekar múltjáról, sikereiről.

A műsor fényét tovább emelték az iskolások produkciói – kórus, rezesbanda, zongora, fuvola és táncosok is szórakoztatták a teremavató közönségét.

zene terem, gyárváros, iskola, hl04

A fúvószenekar története
A Pécs-Gyárvárosi Úttörő Zenekar 1957-ben alakult meg, Rajnai Henrik vezetésével, aki abban az évben érkezett az iskolába. A kiváló zenepedagógus tizenhat éven keresztül vezette a zenekart, országos sikereket érve el, gyerekek százaival szerettette meg a fúvószenét. Az évtizedek során számos hazai és nemzetközi sikert értek el. Ma Neumayer Károly Liszt-díjas karnagy vezeti az együttest.

Zenetermet adtak át a gyárvárosi iskolábanpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.