Van egy jó ötleted? Most vágj bele és nyerj!

Február 15-ig nevezhetnek azok a kreatív pécsi egyetemisták, akik régóta szeretnének vállalkozni, de szakmai segítség híján nem mernek belevágni az üzleti életbe. Egy pécsi szervezet azonban egy ötletverseny keretein belül varázsol a jelentkezőkből Steve Jobs-ot.

A PTE Közgazdaságtudományi karán a Simonyi BEDC elnevezésű szervezet (Business and Economy Development Center) azért jött létre, hogy a hallgatók vállalkozói attitűdjét fejlessze. Ha nem is lesz mindegyik hallgatóból vállalkozó, a Simonyi BEDC szemléletformálást és gyakorlatorientált képzést támogat eseményeivel, hogy a hallgatók ne csak a tankönyvből tanulják a vállalkozásvezetést. A szervezetnek vannak különböző programsorozatai, korábban már írtunk például a Simonyi Brainstormról, vagyis Simonyi “ötletbörzéről”.

kreatív-ötlet-munka-vállalkozás-simonyi

Most azonban gyakorlatorientáltabb programot hirdet a szervezet, és a legjobb ötleteket díjazni is fogja.

Ha multimilliomossá nem is varázsol minket, ez a program biztosan segít majd elindulni az úton. A Simonyi 5let Outlet program során a legjobbnak ítélt ötletek gazdái mentort, fejlesztő csapatot és szakmai segítséget kapnak vállalkozásukhoz, valamint egy 11 hetes inkubációs programban is részt vehetnek, aminek a végén felkerülhetnek a Hubbub nemzetközi közösségi finanszírozási platformra, így ötletükhöz akár pénzt is szerezhetnek.

Putzer Petra, a Simonyi BEDC tagja és kommunikációért felelős munkatársa elmondja, hogy a program egyik legfontosabb célja, a vállalkozói, problémamegoldó szellem átadása, a tenni akaró közösség kialakítása.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a hihetetlen kreativitással teli fiatal tömeg ne hagyja el a várost, régiót, próbáljon itt szerencsét akár a Simonyi BEDC támogatásával – mondja a kommunikációs munkatárs.

A beérkezett ötleteket egy közel 5 főből álló zsűri bírálja el. A legfontosabb szempont, hogy létezik-e már hasonló ötlet, illetve hogy mennyire megvalósítható a projekt. A továbbjutó ötletek, amelyekről úgy dönt a zsűri, hogy érdemes kidolgozni, kapnak egy 3 fős, felsőbb éves közgazdász hallgatókból álló csapatot, akik 11 héten át dolgoznak azon, hogy az ötletből befektetők elé tárható prototípus alakuljon ki. A hallgatók mellett a mentorok is segítik a csapatot, akik a PTE KTK oktatói, de külső, üzleti életből jövő mentorokkal is tudnak konzultálni. – Továbbá, a PTE KTK-n van egy úgy nevezett Hatchery, ahol a csapatok kis irodákban dolgozhatnak a projekten, ez folyamatosan rendelkezésükre áll majd – teszi hozzá Putzer Petra.

kreatív-ötlet-munka-vállalkozás-simonyi

A már korábban említett, 11 hetes inkubációs program február 18-19-én kezdődik, ahol a csapatok elkezdenek együtt dolgozni, illetve olyan szakmai előadásokat hallgathatnak meg, amelyek a féléves munkájukat segítik majd.

– Az rendezvények zöme nyitott lesz, vagyis minden érdeklődőt szívesen látunk! Az inkubációs program záróeseménye pedig a Final Pitch, vagyis a prezentációk bemutatása, május 12-én – zárja a kommunikációs szakember.

A versenyen minden PTE polgár részt vehet, azaz a hallgatóktól kezdve egészen az oktatókig mindenki. Jelentkezni 2016.02.15-ig tudunk ezen a linken keresztül. A verseny Facebook oldalát pedig itt találjuk.

Van egy jó ötleted? Most vágj bele és nyerj!pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Abszolút Nő, Pécsi hírek, randi
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.