Új cuccokkal menthetnek életet a megye önkéntes tűzoltói

Évértékelő tiszti értekezletet tartott február elsején a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az elmúlt év jelentős feladatainak áttekintése mellett, sor került a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által korábban kiírt pályázat központi beszerzéséből származó eszközök átadására is.

A Baranya megyében önkéntes tűzoltó egyesületek valamint önkéntes mentőszervezetek összesen több, mint három millió forint értékben nyertek felszerelést. Egy részüket az egyesületek maguk vásárolhatták meg, a központi beszerzésből származó felszereléseket pedig a tegnapi nap során vehették át az egyesületek megjelent képviselői. Az önkéntes tűzoltó egyesülete közül a szentlőrinci, a szabadszentkirályi és a hosszúhetényi vehetett át értékes tűzoltáshoz és műszaki mentéshez használható eszközöket.

Rajtuk kívül a Mecsek Mentőcsoport, a Pécsváradi Járási Mentőcsoport, a Zrínyi Szigetvári Járási mentőcsoport és Egerág Települési Mentőcsoport kapott a munkájukat segítő felszereléseket.

A megyei katasztrófavédelem 2015-ben kiemelt feladatként kezelte az önkéntes mentőszervezetek megalakítását és felkészítését. A központi rendeltetésű HUNOR illetve HUSZÁR Mentőcsoportban tizennyolc baranyai hivatásos tűzoltó tevékenykedik. Az önkéntes mentőszervezetek területi szintjén a Mecsek Mentőcsoport és tíz baranyai járási mentőcsoport működik. Települési szinten pedig száztizenhat mentőcsoport alakult meg a megyében, így az önkéntesek létszáma már meghaladta az ezerháromszáz főt Baranyában.

Új cuccokkal menthetnek életet a megye önkéntes tűzoltóipecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.