Új alkalmazás segíti a mohácsi télűzőket

A jövő hétvégén ismét nagy sokadalom várható Mohácson, hiszen február 4-én kezdetét veszi az idei busójárás. Érdekesség, hogy a rendezvényen debütál a Mohács-ON elnevezésű mobilalkalmazás, amely nagy segítséget jelenthet a városba látogató turisták – egyben helyiek – számára.

Idén is több tízezer látogatót várnak a mohácsi busójárásra. Hegedűs Emese főszervező érdeklődésünkre elmondta, hogy bár a résztvevők száma mindig változik, idén a főnapon – a vasárnapi felvonuláson – előreláthatóan 50-60 ezer ember lehet jelen.

– Idén 47 busócsoport 1200 busója járja a várost. Kisfarsangtól farsangtemetésig 34 helyszínen 80 attrakciót, bemutatót és kulturális programot kínálunk, amelynek legfőbb eseménye természetesen a vasárnapi busófelvonulás lesz – mondta a szakember.

Ugyanakkor a város és térsége imázsát erősítendő a fesztiválon mutatkozik be az a – jelenleg tesztelés alatt lévő – mobilalkalmazás, amely a Mohácsra látogató turisták dolgát könnyíti meg. M. Bugarszki Norbert, a Mohácsi Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) elmöke szerint nagyon jó tapasztalataik vannak a próbaüzem kapcsán, így semmi akadálya, hogy a karnevál kezdetére készen álljon a mindhárom operációs rendszerre optimalizált ingyenes applikáció.

– Az alkalmazás a mohácsi TDM fejlesztése, elsődleges célunk, hogy megkönnyítsük a városba látogató turisták tájékozódását a mohácsi programokról és látnivalókról. Így például arról, hogy milyen szolgáltatást vehetnek igénybe a közelben, milyen árakon. Két gondolat mentén működik: az idővonal segítségével megtudhatják, hogy a jelenlegi időponthoz képest milyen program vehető igénybe a legközelebb. A másik, hogy a pillanatnyi tartózkodási helyhez képest mi a legközelebbi helyszín – legyen az akár egy étterem, akár egy autójavító vagy éppen egy gyógyszertár.

Bugarszki szerint a látogatók mellett a helyiek tájékoztatása is fontos, szeretnék, ha nekik is sokat jelentene, ezért a másik kiemelt cél az, hogy olyan képet sugározzanak Mohácsról, ami nem csupán a busójárással és a nemzeti emlékhellyel azonosítja a várost, hanem képes egész évben tartalmas programokat kínálni.

Új alkalmazás segíti a mohácsi télűzőketpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécsi hírek, Régió
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.