Tragédiák, időjárási vészhelyzetek, pécsi történetek – ezeket olvasták 2015-ben

Az év vége felé szerte az interneten megszaporodnak a 2015-ös esztendőt összefoglaló toplisták, értékelések, összegzések. Minden évben rendre kiosztják a díjakat: az év legnézettebb filmjei, legtöbbet hallgatott lemezei, legtöbbet lapozgatott könyvei, az év legnépszerűbb koncertjei, vagy épp az év legsikeresebb emberei – és folytathatnánk napestig. Miért ne lehetne egy olyan toplistát összeállítani, amelyben a Pécsma.hu legolvasottabb cikkeit rangsoroljuk? Hiszen – szerénytelenség nélkül állíthatjuk – akad belőlük jó pár. Íme a legtöbbet böngészett cikkeink ebben az évben!

Első helyezett – A szökött farkas esete

Két cikkünk is született a farkasról, akinek túlbuzgó szabadságvágya korai, tragikus halálához vezetett. Statisztikáink pedig azt mutatják, hogy lapunk olvasóközönsége imádta a farkas drámai izgalmakkal és nem várt fordulatokkal teli kalandját, ugyanis mindkét farkasszökéses írásunk ott trónol a dobogónk legfelső fokán.

Második helyezett – Halálos motorbaleset a 6-oson

Tragikus eset volt
Tragikus eset volt

Egész Pécset megrázta, amikor júliusban egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött össze a 6-os út szilágyi elágazója közelében. A tragédia híre nagyon gyorsan, nagyon sok helyre eljutott.

Harmadik helyezett – A kemény februári hóhelyzet

havazás, hó

El kell valamit árulnunk: Önök nem csak a közéleti, hanem az időjárásos cikkekért is oda vannak. A legolvasottabb meteorológiai írásunkban a két témakör látványosan fonódik össze. Nagyon látványos nézettséget produkált ugyanis a februári masszív, 30-40 centiméteres hóesés, amelytől a városban nem csupán a tömegközlekedés, hanem úgy általában véve minden közlekedés megállt. Pedig „csak” egy ónos esőre figyelmeztető narancs-riasztással kezdődött az egész. Aztán hirtelen szükség lett 300 hótakarító munkásra, 18 hókotróra, több mint 20 munkagépre, hogy némileg élhetővé váljon a helyzet. A számok nem tévednek, Önök imádták követni a káoszt, ne is tagadják.

Nyilván semmiféle verseny nem áll fent cikkeink között, épp ezért a most következő „Futottak még” gyűjteményünk írásait sem kell lenézni azért, mert nem kerültek a legolvasottabb három cikk közelébe.

A pécsi cigány étterem

Készül a lecsó
Készül a lecsó

Úgy tűnik, hogy a pécsieket kellőképp érdekelte a Színes Gyöngyök Egyesület által tető alá hozott, cigány ételspecialitásokat kínáló étterem, hiszen ez a cikk csak nagyon kicsivel csúszott le a dobogóról. Ettől még nagyon büszkék vagyunk az írás nézettségére, és persze arra, hogy bemutathattuk a pulyát, vagy hogy miként fest egy cigány lecsó.

Amikor a horvátok átpasszolták nekünk a migránsokat

Röszke, 2015. szeptember 14. Illegális bevándorlók mennek a gyûjtõpont felé a magyar-szerb határon, a Horgos-Szeged vasútvonal mentén, Röszke közelében 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Épp mikor kezdett alábbhagyni a migránsáradat és az arról szóló őrületes cikkáradat, jöttek a horvátok és elkezdték baranyai falvak felé terelni azt a több ezer migránst, akikkel már nem tudtak mit kezdeni. Izgalmas nap volt, izgalmas a róla készült hírfolyamunk is. Olvassák el nyugodtan újra.

Pécs legcsinosabb csajai

Így-öltözik-Pécs-5

Ezt a cikkünket nyilvánvalóan az öltözködési tippek után kutató nők, és persze a szemüket legeltetni vágyó pécsi hímek vitték sikerre. Meg persze kolléganőink koncepciója.

Csoronika, Bánom, Rigóder és társai

A Pécs történelmi múltjában turkáló, nosztalgikus és mégis némileg ismeretterjesztő cikkeink közül egyértelműen az vitte a pálmát, amelyben Pécs városrészeinek neveit vizsgáltuk meg. Ha pedig valaki lemaradt volna róla, az most utánajárhat, hogy mégis ki és miért nevezte el Csoronikát Csoronikának.

A kocsma előtt késelő pécsi fiatal

Több napig nem tért magához a város, miután februárban egy 23 éves férfi leszúrt egy 28 éves férfit egy belvárosi kocsma előtt. A tragikus esettel kapcsolatban írt másik cikkünk is nagyon olvasott volt.

Az év legsúlyosabb buszbalesete

Árokba borult
Árokba borult

A Királyegyháza és Gyöngyfa közötti úton júniusban egy távolsági autóbusz árokba hajtott, a következmények szörnyűek voltak. A 25 utas közül ketten életveszélyesen, nyolcan súlyosan, tízen könnyebben sérültek meg, ráadásul négy gyermek is súlyosan megsérült, több nyílt törés is volt a tragikus balesetben, egy kislány kezét pedig amputálni kellett. Egy embert a helyszínen kellett újraéleszteni, többeket is megműtöttek az orvosok a pécsi klinikákon.

A kis hős pécsi fiú

Életet mentett
Életet mentett

Budavári Andorról és életmentő hőstettéről nem is olyan rég írtunk. A kilencéves Andor már most többet tett az életben, mint sok felnőtt, ugyanis a kisfiú csontvelőt adott ritka genetikai betegségben szenvedő kisöccsének. A Budavári család története tele van tragédiával, de Andor tette mindenkinek megmelengette a szívét.

Eltűnt a belváros legnagyobb nyilvános vécéje

Aki szereti a McDonald’s gyorsétterem által kínált étkeket, az eleszegetheti őket a város megannyi mekijében, a januárban végleg bezárt Széchenyi téri éttermük azonban sokaknak nem csak a kaja miatt hiányzik. A főtéri meki közösségi hely volt, nagy volt az étel-italválaszték is, és lényegében mindenki idejárt, akit a belvárosban kezdett el sürgősen hívni a természet. Hiányozni fogsz, Széchenyi téri McDonald’s, szerettünk! Nem hiába olvasták cikkünket olyan sokan. Ráadásul másik írásunk is tarolt, amelyben megírtuk, hogy mi épül a gyorsétterem helyén.

Pécsi épületek és rejtélyeik

Sokan nagyon szerették ezt a cikket, amelyben olyan pécsi épületek és építmények mögött álló legendákat fejtegettünk, mint például a „fordítva tervezett” Pepsi-ház, vagy az Alagút, amelynek helyén felüljáró állt volna. A pécsieket megmozgatják ezek az ártalmatlan és mégis nagyon érdekes, szórakoztató témák, legalábbis ezek szerint.

Az év egyik legnagyobb tragédiája

Történtek borzasztó dolgok ebben az évben, de soha nem gondoltuk volna, hogy ennyien fognak lelkesedni a valamilyen sátáni közjáték során felborult kóláskocsi végtelenül szomorú történetéért. Több száz liter kóla enyészett el a semmibe, a pécsiek átérezték az eset súlyát és egy emberként kattintottak a cikkre.

Tragédiák, időjárási vészhelyzetek, pécsi történetek – ezeket olvasták 2015-benpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.