Több száz pécsi gyereket leptek meg

Tartós élelmiszercsomagok, vitaminok, és minden jóval teli cipős dobozok várták azt a közel 70 meszesi családot, akik ellátogattak a Pákolitz István Közösségi Házba, ahol Hoppál Péter országgyűlési képviselő a Református Szeretetszolgálat közreműködésével adta át a rászorulóknak bőséges karácsonyi ajándékukat. Mindemellett pedig szerte a városban történtek hasonló jótékonysági akciók az ünnepek előtti napokban.

Több méteres sor várta a Magyar Református Szeretetszolgálat meszesi ajándékosztását december 23-án a Pákolitz István Közösségi Ház előtt.

Sokaknak jött jól ez az ajándék
Sokaknak jött jól ez az ajándék

A karácsonyi jótékonysági eseményen 70 szegénysorban élő családnak osztottak ki tartós élelmiszereket, rágcsálnivalókat, édességeket és vitaminokat tartalmazó csomagokat. Így összesen pedig 166 helyi gyermek örülhetett a karácsonyi segítségnek, mely azonban nem csupán az alapvető élelmiszerekben merült ki.

hoppál ajándékosztás
A tartós élelmiszereket tartalmazó dobozok és zacskók

Az esemény lebonyolításában részt vállaló Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és országgyűlési képviselő lapunknak elmondta, hogy a gyerekek olyan karácsonyi ajándékdobozokat is kaptak, melyeket az ország református iskoláinak diákjai állítottak össze szüleikkel, direkt a pécsi kicsik számára. Ezek a dobozok játékokat, könyveket, kisebb ruhákat, karácsonyi üdvözleteket, és természetesen nyalánkságokat is magukban rejtenek.

Hegyekben álltak az ajándékdobozok
Hegyekben álltak az ajándékdobozok

További érdekesség az is – folytatta az államtitkár –, hogy ezeket a dobozokat a jótékonykodó gyerekek a saját korosztályuk számára rakták össze, és nem olyan tárgyak vannak bennük, melyeket ők már meguntak, vagy nem szeretnek, hanem olyan ajándékok, melyeknek ők is örülnének. Ha tehát az ajándékosztáson egy 8 éves kislánynak kellett ilyen dobozt keresni, csak leemeltek a hatalmas dobozhegyről egy olyat, amire rá volt írva, hogy „8 éves kislány”.

Egy 8 éves kislány most örül éppen
Egy 8 éves kislány most örül éppen

Hoppál Péter kiemelte, hogy azok az adakozók, akik ilyen nemes és példaértékű cselekedetre szánták el magukat az országban, érzik azt, hogy karácsonykor a szeretet egy kicsit jobban összeköti az embereket, és hogy igaz a mondás, miszerint „jobb adni, mint kapni”.

"Jobb adni, mint kapni" - Hoppál Péter és Pál Sándor
“Jobb adni, mint kapni” – Hoppál Péter és Pál Sándor

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke hozzátette, hogy azok, akik az ajándékdobozokat csomagolták, a jótékonyság tudatának és érzésnek köszönhetően ugyanannyira örülnek, mint azok, akik ezekre a csomagokra rászorulnak.

Az első kisgyerek, aki ajándékot kap
Az első kisgyerek, aki ajándékot kap

Az ünnepek előtti napokban azonban nem csupán ez az egyetlen jótékonysági akció történt a városban, hiszen december 20-án a Pécs-Kertvárosi Szent Erzsébet Plébánián is sor került a Pécsi Egyházmegye éves kertvárosi adakozására is, ahol a katolikus karitász önkéntesei 130 tartós élelmiszereket és vásárlási utalványt tartalmazó ajándékcsomagot osztottak ki a szegények között, a gyerekek pedig válogathattak a felajánlott játékok és könyvek között.

Emellett pedig a Pécsi Egyházmegye december 21-én 200 adag ételt, meleg ruhát, játékokat és ajándékcsomagokat osztott a Gyárvárosi templom udvarán, idén már harmadszorra.

Több száz pécsi gyereket leptek megpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.