Szeszes ital fogyasztásból származó alkohol miatt ütötte el a lányt

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 7-én 22 óra körüli időben egy 32 éves pécsváradi férfi motorkerékpárral közlekedett Zengővárkony irányából Pécsvárad irányába, amikor elütötte a vele azonos irányba haladó gyalogos fiatal lányt – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.


A balesetben a motoros könnyen, a fiatal lány súlyosan megsérült. A rendőrök a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért a vezetői engedélyét elvették, és további mintavételre előállították.

A kirendelt szakértő megállapította, hogy a pécsváradi férfi szervezetében az ellenőrzéskor a bűncselekményi értékhatárt meghaladó véralkohol koncentráció értéket eredményező, szeszes ital fogyasztásból származó alkohol lehetett, ezért a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.

A Komlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gyanúsítottal szemben ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Szeszes ital fogyasztásból származó alkohol miatt ütötte el a lánytpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.