“Senki nem bontja le csak úgy a Magasházat”

Az internet egyik legismertebb, legnépszerűbb méme – azaz egy divatszerűen terjedő képe – meghódította a pécsi Magasházat is. A Szliven Áruháznál található buszmegállóra ragasztotta ki valaki, aki láthatóan nagyon átérzi a 25 emeletes bontásának eddigi, buktatókkal teli történetét.  

Egy igen kreatív pécsi mémgyáros fogta A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című filmből lopott milliók által ismert képet és kultikussá vált aláírását, és az interneten jó pár éve keringő – alapvetően minden életszituációra alkalmazható – mémet remek stílusérzékkel társította a Magasház bontásához.

"Senki nem bontja le csak úgy a Magasházat"
“Senki nem bontja le csak úgy a Magasházat”

Az eredeti mém úgy szól, hogy “One does not simply walk into Mordor”, azaz “Senki nem sétál be csak úgy Mordorba”. Ezt A Gyűrűk Ura filmváltozatában mondja Boromir, amikor arról van szó, hogy Mordorban el akarják pusztítani a gonosz gyűrűt.

Az eredeti mém
Az eredeti mém

Innen jött az a poén, amit ma már mindenre használnak. Például: “One does not simply learn for finals when there’s the internet”, azaz “Senki nem készül fel csak úgy a vizsgáira, mikor ott az internet”,hogy elvonja a figyelmet a tanulásról.

A lényeg tehát az, hogy “Senki nem bontja le csak úgy a Magasházat”, hiszen mindannyian ismerjük, hogy mennyi hercehurca volt már évekkel ezelőtt a munkálatok körül.

“Senki nem bontja le csak úgy a Magasházat”pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Abszolút Pécs, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.