Rangos díjat kapott a Tudásközpont

2016. január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen Dr. Fischerné dr. Dárdai Ágnes, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója átvette a „Minősített könyvtár” díjat Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkártól a pesti Vigadóban.

A kitüntető címet a könyvtár azért kapta, mert könyvtári tevékenységének minden területére kiterjedő minőségbiztosítási rendszert vezetett be.

tk2

A pályázat benyújtását másfél évnyi munka készítette elő, amelynek során felmérték a hallgatók, az oktatók, a dolgozók elégedettségét, az elhangzott kritikákat beépítették egyrészt a stratégiai tervükbe, másrészt a mindennapi működés folyamataiba. A könyvtár munkatársai belső képzésen vettek részt, mely elősegítette a tudatos, minőségi munkavégzést.

A pályázat egyik feltétele volt a minden tevékenységre és munkaterületre kiterjedő önértékelés, mely irányt mutatott a további fejlődésre. Az önértékelés kiterjedt a vezetői folyamatokra, a stratégiára, a partnerkapcsolatokra, és erőforrásokra és a könyvtári folyamatokra is.

tk3

Közös munka eredményeképpen alakította ki az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont a 2015-2020-ig tartó stratégiáját, meghatározta küldetését és jövőképét. A projekt során ütőképes, motivált munkatársi csapat kovácsolódott, mely elkötelezett a minőségi munka iránt, és legfőbb céljának azt tekinti, hogy az olvasók elégedettek legyenek, és hogy az egyetemen folyó tanulást, oktatást, kutatást és művészeti tevékenységet segítsék.

Dr. Fischerné Dr. Dárdai Ágnes főigazgató a sajtótájékoztatón elmondta: „Nagy megtiszteltetést jelent számunkra e kitüntető cím elnyerése, mellyel valamennyi munkatársam lelkiismeretes munkáját ismerték el. Azt gondolom, hogy a „Minősített Könyvtár” titulus mellett az is egy nagyon pozitív visszaigazolása munkánknak, hogy a hallgatók körében nagyon népszerű a könyvtárunk. Az olvasótermünk vizsgaidőszakban már kora délelőtt tele van hallgatóval, akik késő estig itt tanulnak vizsgáikra.”

Rangos díjat kapott a Tudásközpontpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécsi hírek, PTE
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.