Rák: döbbenetes pécsi tévhitek

Valaki hisz a homeopátiában, van, aki elutasítja. Van, aki csak a klinikai kezelést veszi igénybe, mások irtóznak tőle. A daganatos betegek minden létező eszközt megragadnak a gyógyulás érdekében és feladják elveiket, de van, aki kitart a választott gyógymód mellett. Rengeteg a rossz információ, sok a tévhit a daganatos betegek körében. Fontos tisztázni őket, hiszen nagy a tét.

Az onkológus válogathat a számos bevizsgált készítmény közül, és a folyamatos kutatásokkal párhuzamosan a szerek száma is folyamatosan növekszik. A homeopátia, a természetgyógyászat szintén elhalmozza gyógymódokkal a daganatos betegeket, számos növényi kivonat, bogyó, keverék áll a páciens rendelkezésére.

Dr. Mangel László egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Onkoterápiás Intézetének igazgatója szinte mindennap találkozik homeopátiás készítményekkel a betegek körében, és minden második páciens használ valamilyen szert. Mint mondta, nagy hiba, ha az illető nem fogadja el az orvosi kezelést, és kizárólag az alternatív szerekre támaszkodik. Sokszor ezek csak kárt okoznak a beteg szervezetében.

Persze egyes természetes anyagokból készült gyógyszerek valóban tudják növelni a szervezet ellenálló képességét, de alapvetően magukban nem helyettesíthetik az orvosi kezelést.

melldaganat
A klinikai orvoslás az elsődleges
Számos tévhit él a betegek körében:

– A betegek körülbelül 60%-a véglegesen meggyógyul a kezelést követően, ezért súlyos tévhit, hogy a daganatos megbetegedést nem lehet kezelni!

– Daganatok esetén nagyon ritka, hogy egy-két hét, vagy egy-két nap is számítson. A gyors kezelés helyett inkább a megfelelő kezelésen kell lennie a hangsúlynak.

– A kezelések mellékhatásai valóban agresszívak tudnak lenni, ám semmiképpen sem maradandóak! Idővel a tünetek eltűnnek, de legrosszabb esetben is teljesen kezelhetőek és nyomtalanok a továbbiakban.

– A legabszurdabb tévedés pedig az, hogy az orvosi kezeléssel abszolút nem lehet gyógyulni.

Mihályi Mónika természetgyógyász szerint a daganatos gyógyszerek kutatása egy igen érzékeny és mindmáig folyamatosan vizsgált terület a klinikai orvoslás és a természetgyógyászat részéről is.  Mint mondta, sok daganatos beteg keresi fel őt, ám minden esetben az illető döntésétől függően történik a kezelés.

Általános tapasztalat, hogy a közösségi oldalak és fórumok miatt rengeteg fals információval érkeznek hozzá a páciensek, s sokan az ilyen tévhitek miatt teljesen elutasítanák a kemoterápiás kezeléseket és csak a természetes gyógymódoktól várnák a megoldást – mondja.

Szerinte a legfontosabb, hogy mindig kérjék ki az orvosok véleményét, illetve hogy mindig a legmegfelelőbb gyógyszerrel történjen a kezelés.

Rák: döbbenetes pécsi tévhitekpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécsi hírek, PTE
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.