Pécsi anyukák szívnak Darth Vader miatt

bad-star-wars-costumes1

Nagyszülők és anyukák napjait keseríti meg a farsangi készülődés, mert a gyerekek ötleteit kell megvalósítani az óvodai vagy az iskolai farsangi bálra. Nem találják ki, az idei sláger Yoda mester, Darth Vader nagyúr és a Mignonok.


Idén is legmenőbb sorozatok, és rajzfilmek és persze a Csillagok háborúja ösztönzi a gyerek egy részét a farsangi beöltözésre. A szülők egy része a nagymamára terheli a jelmezkészítést, vagy keres inkább egy jelmezkölcsönzőt. A mozgóképen szocializálódott gyerekek szülei vannak a legnagyobb bajban, már karácsony óta azon aggódhatnak, hogyan készítsék el a bonyolult jelmezeket, amiket a gyermekük kitalált.

chewy_kitchen
Egészen döbbenetes jelmezek is vannak – nem csak gyerekeknek!

Van, aki a tökéletességre törekszik, de sokan megelégednek egy gyengébb utánzattal.

– Sárga úszósapka, sárga rövid ujjú póló, kék rövidnadrág, a hozzá való nadrágtartó pedig szigetelő szalagból készül, ilyen egyszerű egy MignStormtrooper_7on – magyarázta lapunknak Andrea, aki szerint ezért nem érdemes több ezer forintot kiadni egy jelmezkölcsönzőben. – Az én fiam Jaynek, a Föld ninjának öltözik Ninja Go legójátékból. A nagyikkal találta ki, de a bonyolult jelmezt a dédimama fogja megvarrni – mondta lapunknak Zsuzsa.
A kölcsönzők készlete véges, érdemes már a farsang előtt beszerezni vagy lefoglalni a jelmezt.

– A lányok általában a hagyományos jelmezeteket keresik, többségük tündér vagy hercegnő szeretne lenni. A fiúk azok, akik a legújabb trendeket követik, valamelyik filmsztár bőrébe szeretnének bújni. De igazából Chewbacca, Yoda, Darth Vader, Supeman, Batman, Drakula, Frankeinstein az idei slágerek, mindegyikből 3-4 jelmez van, ezért aki későn eszmél, csinálhatja saját maga – mondta lapunknak az egyik pécsi jelmezkölcsönzős.

A gyerek jelmezek kölcsönzési ára 2-3 ezer forint között mozog, a maszkok 500 és ezer forint között, de számos nagy és divatáruháznál és papírboltban be lehet szerezni a jelmezeket.

Pécsi anyukák szívnak Darth Vader miattpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Abszolút Pécs, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.