Nincs gáz a pezsgőkkel

 Megfeleltek az előírásoknak a magyarországi üzletek polcain található minőségi pezsgők, amelyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgált – erősítette meg Barátossy Gábor, a Nébih borászati, alkoholos termékek igazgatóságának igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán kedd délután.


A szakemberek a piaci kínálatból 30 terméket választottak ki, fele-fele arányban ellenőriztek hazai és külföldi termékeket, minőségi száraz, 0,75 literes pezsgőket. A hatóságnak csak kisebb jelölési hiányosságok miatt kellett figyelmeztetnie a vizsgált 30 ital közül 17-nél. Az italok beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői minden esetben megfeleltek az előírásoknak.
Barátossy Gábor arról is beszámolt, hogy a részletes laboratóriumi vizsgálatok két hétig tartottak. Emellett úgynevezett kedveltetési vizsgálatokat is végeztek, mely során laikus és szakértő bírálók a pezsgők ízét, illatát, gyöngyözését, színét is értékelték.
A Nébih vizsgálatainak eredménye megtalálható a Nébih szupermenta honlapján, a http://szupermenta.hu/pezsgo-december/ oldalon – tette hozzá Barátossy Gábor.

Nincs gáz a pezsgőkkelpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.