Murphy’s helye: már van érdeklődő

Hamarosan rendeződhet az egykori Murphy’s Pub tulajdonosával fennálló jogvita. Az önkormányzat bírósághoz fordult és több mint 35 millió forintot követel Vörös Ferenctől. A hetek óta üres üzlethelyiséget pályázat útján kívánják bérbe adni.

Az önkormányzat pályázat útján kívánja hasznosítani a hetek óta üresen álló Király utcai üzlethelyiséget. Dr. Szilovicsné dr. Hollósy Andrea, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási csoportvezetője elmondta, az ingatlanrész eladása szóba sem kerülhet a városvezetés döntésének értelmében.

– A vagyonrendeletnek megfelelően Páva Zsolt polgármester dönt arról, hogy milyen módon hasznosítják az ingatlant. A cél az, hogy a minap visszaadott ingatlanrész a lehető leghamarabb megteljék élettel.

murphy (3)
Legalább 840 ezer forintért adnák ki havonta

Az ingatlant a tervek szerint 15 + 5 évre adnák bérbe pályázat útján. Az értékbecslés jelenleg is tart, de legalább 840 ezer forint plusz áfa bérleti díj ellenében adnák bérbe. A város szeretné, ha városképbe és a Király utca jellegébe illeszkedő helyiség működne az ingatlanban. A pályázatokat február 12-ig lehet benyújtani, azok elbírálása február végén várható.

Mint ismert, a Murphy’s Pub tulajdonosa hónapok óta nem fizette az ingatlan bérleti díját és a kerthelyiség működtetéséhez szükséges közterület-foglalási díjat, így több mint 35 millió forint tartozást halmozott fel. A város tavaly augusztus végén határozott úgy, hogy véget vet a hercehurcának és rendőrök segítségével pakoltatták el az étterem utcára kirakott bútorait. A pub hivatalosan október közepén húzta le végleg a rolót.

A város azonban az étteremmel szembeni követelését perre vitte, így a bírósági eljárás folyamatban van. A követelés több mint 35 millió forint.

Murphy’s helye: már van érdeklődőpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.