Mit tanulhatunk egy seprűnyéltől?

Fillérekből, otthon található apróságokból is készülhet szuper fizikai kísérlet. A kérdés az, hogy hogyan? A válasz a Zsolnay Negyed tudományos programsorozatának következő előadásaiból derül majd ki.

A Zsolnay Negyedben nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a kicsik- és a nagyobbak minél többet tudjanak meg az őket körülvevő világról. A Labor – Interaktív Varázstér és a Planetárium programjai mellett erre hivatott a Varázsóra-sorozat, mely régóta szerves részét képezi a Zsolnay Negyed ismeretterjesztő, természettudományos programkínálatának.

tudós gyerek tudomány
Váljunk tudóssá!

A Varázsóra című sorozat olyan izgalmas fizikaórákat rejt, melyek során a Negyedbe látogatók játékos formában, látványos fizikai kísérletek segítségével pallérozhatják természettudományos tudásukat. Azok a pécsiek ugyanis, akik ellátogatnak Varázsórára, olyan rejtélyes tudományos kérdésekre találhatnak választ, mint például, hogy mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön mint a Marson? De ha esetleg arra lenne kíváncsi valaki, hogy miként találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, akkor se legyen rest, irány a Varázsóra!

Január 30-án és 31-én a Varázsóra azonban sokkal földhözragadtabb kísérletekkel készül a tudományra szomjazó kisebbek számára. A hónap végi előadások alapfelvetése az, hogy sok érdekes, egyszerű kísérlet alapanyagai és eszközei hevernek környezetünkben. Az viszont már csak ott helyben fog kiderülni, hogy milyen remek kísérletek üthetők össze egy pillepalack, egy seprűnyél, vagy alufólia, tejes doboz, kiégett izzó, vasaló, esetleg egy hajszárító, vagy egy autógumi-szelep segítségével.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Látogatóközpont – 24-es terem
Időpont: január 30.,14:30

Mit tanulhatunk egy seprűnyéltől?pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Ajánljuk, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.