Merkel szigorítana a migránspolitikáján

Az a menedékkérő, Németországban, sőt kiutasítják az országból. Ezt Angela Merkel azután közölte, hogy tanácskozott pártja, a CDU jelentősebb képviselőivel szombaton délelőtt, egy héttel azután, hogy Kölnben és más német nagyvárosokban is tömeges inzultus ért szilveszterező nőket – írja a 444.hu.


Az elkövetőket a rendőrség észak-afrikai, arab identitásúnak írta le: a megindult 28 eljárásban 19 férfi menedékkérőnek bizonyult.

A kifejezetten bevándorláspárti politikát hirdető Merkel kancellár számára ez egy újabb visszalépés, de a kölni események annyira felháborították a közvéleményt, hogy valamit lépnie kellett.

Az eddig szabályozás szerint csak akkor utasítottak ki valakit az országból, ha büntetése meghaladta a 3 évet. A javaslat szerint ezt a határt eltörölnék, sőt még a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélteket is kitoloncolnák.

Koalíciós partnere, a szocdem SPD vezetője pénteken azt javasolta, a börtönbüntetésüket akkor is az anyaországban kellene letöltenie az elkövetőknek, ha oda a háborús konfliktus miatt az emberei jogi nemzetközi megállapodások miatt nem lenne visszatoloncolható.

Merkel javaslatáról egyelőre nem írja a BBC, mit takar ebből a szempontból, és még a parlamentnek is meg kell szavaznia, ha javaslat formájában a Bundesrat elé kerül.

A kölni rendőrfőnök pénteken mondott le, miután felfüggesztették hivatalából a kölni szilveszteri események nem megfelelő kezelése miatt.

Merkel szigorítana a migránspolitikájánpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Csemege, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.