Menetrendek, parkolás és szemétszállítás

Itt a karácsony, a szeretet ünnepe, úgyhogy mindenki nyugodjon le, és pihenjen egy kicsit. Már csak azért is, mert a boltok zárva lesznek, és a tömegközlekedés is lelassul. Lássuk, hogyan! 

Hol fogunk vásárolni?

A 24-ét megelőző este a pécsi üzleteket szó szerint kifosztották, az uránvárosi Tescóban felvásárolták az élesztő készletet, és tejszínből is alig volt már a polcokon este hatra.

December 24-én az áruházak legkésőbb 12-kor kötelesek bezárni. A Széchenyi téri Adventi vásár azonban délután 4-ig nyitva lesz.

Az éhenhalástól a nyitva lévő kisboltok mellett az Interspar mentik majd meg a pécsieket, az üzletlánc ugyanis éppen december 27-ére hagyta az egyik választható vasárnapi nyitvatartását.

Így utazhatunk! 

Változik a közösségi közlekedés menetrendje karácsonykor és szilveszterkor, a MÁV és a Volán-járatai is másként közlekednek az ünnepek alatt.

A vasútnál december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én a pénteki, 2016. január 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A menetrend ITT érhető el. 

A Volánbusz tájékoztatása szerint december 24-én az utolsó járatok délután 4 és 5 óra között indulnak el. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli, december 31-én pedig az utolsó autóbuszjáratok általában nem közlekednek. Január elsején a munkaszüneti napra érvényes menetrend lesz érvényben.

A Volán menetrendet ITT nézhetik meg. 

Az elmúlt napokban a pécsi tömegközlekedés menetrendje is megváltozott, így érdemes a Tüke Busz weboldalán előre tájékozódni, mielőtt nekiindulnánk a város másik szegletének.

Mi lesz a sok szeméttel? 

A Biokom tájékoztatása szerint csak december 25-én nem lesz hulladékszállítás a városban, de a szelektívhulladék-gyűjtés és a zöldhulladék-járat időpontja néhány helyen megváltozik. A szelektíven válogatott hulladékot Kovácstelepről, Ürögről és az Abaligeti útról, a növényi hulladékot pedig Meszesen a Komlói úttól nyugati, keleti és déli részeken, Papkert, Bánom, Kis Balokány, Basamalom, Postavölgy térségében szombaton gyűjtik be a járataik, péntek helyett.

A parkolásért nem kell fizetni

Az előző évek hagyományaihoz híven idén is ingyenes a parkolás Pécs egész területén az ünnepek alatt és környékén. Nem kell parkolási díjat fizetni december 22-én késő délután óta, és ez január 4-én reggel 8 óráig így is marad.

Menetrendek, parkolás és szemétszállításpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.