Menekültek molesztáltak az uszodában

A Bonnhoz közeli Bornheimben kitiltották a menekülttábor férfi lakóit az uszodából, írja az Index.

A város vezetése azért döntött így, mert egyre több panasz érkezett arról, hogy a menekülttábor lakói szexuálisan zaklatják a fürdőzőket és a személyzetet.

Markus Schnapka, a  városi önkormányzat szociális osztályának vezetője azt mondta: nem volt szó bűncselekményekről, és az intézkedést a menekülttábor lakóinak egyetértésével hozták meg. Amint sikerül megértetni az ott lakókkal, hogy milyen viselkedést nem tolerálnak a német fürdőkben, a menekülteket ismét beengedik az uszodába.

A WDR-nek Markus Schnapka azt is mondta: nem akarja, hogy ártatlanok is hátrányokat szenvedjenek el a kitiltás miatt, ezért maga megy el a menekülttáborba, ahol felvilágosító előadásokat tart három nyelven. Itt azt akarja megértetni a menekültekkel, hogy a nemek egyenlősége Németországban megkérdőjelezhetetlen alapérték. És azt, hogy minden támadás és molesztálás azonnali büntetést von maga után.

Hétfőn a müncheni rendőrség két fiatalkorú afgán és egy szír menekült ellen indított eljárást, akik egy 17 és egy 14 éves lányt molesztáltak egy uszodában. Miután az egyik fiatal benyúlt az egyik lány bikinialsójába, tette a német törvények szerint nemi erőszaknak minősülhet.

Rheinberg am Niederrheinben lefújták a karneváli felvonulást, mert az útvonal egy menekülttábor mellett vezetett volna el. A település vezetése és a rendőrség biztonsági terv kidolgozását kérte a szervezőktől, akik ezt az idő rövidsége miatt nem tudták elkészíteni. A város egyik illetékese azt mondta: attól tartottak, hogy mivel a menekültek még nem ismerik a karneváli felvonulást, emiatt egy részük nem megfelelően viselkedett volna.

Menekültek molesztáltak az uszodábanpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.