Megváltoztak a KRESZ-vizsgák

Változtak a KRESZ-vizsgák januártól: mozgóképes animációkkal is találkozhatnak a tanulók. A néhány másodperces filmek valóságos közlekedési helyzeteket mutatnak majd be, és ezekben kell helyesen dönteniük a vizsgázóknak. Azt mondják, a változtatás hozzájárulhat ahhoz, hogy felkészültebbek legyenek az autóvezetők a forgalomban.

Mozgóképes kérdésekkel bővül a KRESZ-vizsga januártól. Az ábrák, grafikák és fényképek mellett a vizsgázóknak animációkkal megjelenített forgalmi szituációkat is értékelniük kell. A filmbejátszások hossza legfeljebb tíz másodperc és a kérdés megválaszolására rendelkezésre álló egy perc alatt többször is lejátszhatók.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság szerint az élethű megjelenítés segít a közlekedési szituációk helyes értelmezésében, így a vizsgázók felkészültebben kerülnek ki a forgalomba.

Novák Ferenc, a Nemzeti Közlekedési Hatóság főosztályvezető-helyettese abban bízik, hogy nagymértékben javulni fog a közlekedésbiztonság, a közlekedési kultúra.

A közlekedési hatóság legutóbb 2015 januárjában újította meg az elméleti vizsga – ahogy ők mondják – kérdésbankját. Akkor lecserélték a régi, elavult rajzokat, emellett jelentősen megnövelték a kérdések számát is.

Erre azért volt szükség, mert egyre többen voltak olyanok, akik a szabályok helyett csak a képekhez tartozó helyes válaszokat tanulták meg.

Megváltoztak a KRESZ-vizsgákpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.