Meghiúsított terrorcselekmény az USA-ban

Az amerikai Igazságügyi minisztérium szóvivője csütörtök este jelentette be hogy elfogtak egy férfit a New York állambeli Rochersterben aki az IS, azaz Iszlám Állam nevében akart terrorcselekményt elkövetni egy drága New York-i étteremben. A 25 éves férfit, bizonyos Emanuel Lutchmant letartóztatták, és azzal vádolják, hogy az IS nevében akart erőszakos cselekményeket elkövetni, amiért akár húsz éves börtönbüntetést is kaphat.

A férfit az Iszlám Állam egy Európában élő tagja látta el utasításokkal. Ez a merénylet lett volna a belépőkártya számára az Iszlám Államba. A tervek szerint az étteremben egy bozótvágó késsel szabdalt volna össze annyi vendéget, amennyit csak tud.

Az FBI már régóta megfigyelés alatt tartotta, a lehallgatott telefonbeszélgetései alapján egyértelmű volt szimpátiája az Iszlám Állam iránt. A lebuktatásához az kellett, hogy egyik barátja az FBI besúgója volt, így pontosan tudták, mire készül.

Az FBI szerint Lutchmannak volt egy társa is, aki valójában a nyomozó irodának dolgozott, és akivel közösen vették meg a támadáshoz szükséges késeket, machetéket és símaszkokat.

Meghiúsított terrorcselekmény az USA-banpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.