Magasház: hétfőtől már új útvonal lesz

A Strabag MML Kft. – Land-Bau Kft. alkotta konzorcium folytatja a pécsi Magasház bontásának előkészítésével kapcsolatos munkálatokat. A Hungária úti elkerülő szakaszon január 18-án, azaz hétfőn reggel indul meg a forgalom.

A pécsi 25 emeletes Magasház bontási munkáinak keretében kialakított ideiglenes, 100 méteres elkerülő úttal kapcsolatban megkezdődött a szakasz műszaki-átadási és forgalombehelyezési eljárása.

A Hungária út – Szigeti út gépjárműforgalmát január 18-án, hétfőn reggel 6 órától az ideiglenes útra terelik át, ezzel együtt lezárják a korábban használt szakaszt.

Az ideiglenes úton 20 km/órás sebességkorlátozás és a tömegközlekedési járművek kivételével 7,5 tonnás forgalomkorlátozás lesz érvényben.

A 7,5 tonna össztömeg feletti gépjárművek az elkerülő útra nem hajthatnak rá!

A belváros felől érkezőknek a Hungária út – Petőfi Sándor utca – József Atilla út (6-os út) – Tüzér utca, illetve a Hungária út – Petőfi Sándor utca – Alkotmány utca – Ifjúság út – Honvéd utca útvonalakat ajánlják, míg a Szigeti városrész felől érkezőknek a Szigeti út – Rókus utca- Alkotmány utca – Petőfi Sándor utca útvonalat javasolják.

A távolabbról, nem célzottan, hanem csak áthaladási szándékkal érkezőknek javasolják, hogy az érintett útszakasz elkerülése érdekében József Attila út – Athinay út – Nendtvich Andor út (6-os út városi szakasza) útvonalat vegyék igénybe.

Magasház terelő útvonal

Személygépkocsik sebességkorlátozás mellett az ideiglenes elkerülő úton haladhatnak, azonban a nem célzottan, hanem csak átközlekedési szándékkal érkezőknek ez esetben is ajánlják a fent felsorolt kerülő utak használatát.

A Szigeti út 1-11. háztömbökben lévő garázsok és a Slyven Rendezvényközpont megközelítésére a Szigeti út helyett a forgalmi rend változását követően a Huszár utca – Mezőszél utca útvonalon nyílik lehetőség.

A gépjárműforgalom átterelését követően folytatódik az ideiglenes út melletti fedett gyalogos folyosó építése. Addig a gyalogos forgalom a Szigeti út déli oldalán, illetve a Nagy Jenő utcában lévő járda szakaszokon történhet.

Az építési munkák előkészületei az ütemterveknek megfelelően folytatódnak januárban a felvonulási terület kialakításával, a tényleges bontás március elejéig indul meg.

Magasház: hétfőtől már új útvonal leszpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.