Lezárult a baranyai földárverés

A „Földet a gazdáknak!” program keretében Baranya megyében 2015. november 23-án kezdődött meg az állam tulajdonába tartozó, három hektár feletti, kijelölt földterületek értékesítése. Az utolsó árverési napot 2015. december 23-án tartották Baranyában. 

A Kormányhivataltól 56 fő vett részt az árverések lebonyolításában,közülük kerültek ki az árverésvezetők, a jegyzőkönyvvezetők, a regisztrációs munkatársak, a koordinátorok, illetve az információs munkatársak.

Baranya megyében a 2015. november 23-a és december 23-a közötti időszakban összesen 473 földterületre lehetett licitálni. Az árverésekre Pécsett, a Baranya Megyei Kormányhivatal Kodó dülő 1. szám alatt található épületében került sor, ahol párhuzamosan két külön helyiségben zajlottak a licitálások. Minden héten hat árverési napot tartott a Kormányhivatal.

A meghirdetett 473 árverésre kijelölt ingatlan összterülete 8081 hektár volt. Az ingatlanok kikiáltási ára összesen 9.574.200.000 forint volt, a licitek során kialakult vételárakat összesítve 7.667.375.000 forintért keltek el a baranyai földek. A legtöbbet – 262 millió forintot – egy pécsi járásban található földterületért fizettek. Volt olyan föld, amely a kikiáltási ár ötszöröséért talált gazdára.

Az árverésekre az elmúlt hetek alatt összesen 556 fő regisztrált, a lefolytatott 473 árverésből  pedig 365 volt eredményes.

Összességében elmondható, hogy Baranya megyében zökkenőmentesen zajlottak a licitek és sikeresen zárult az árverési időszak.

Lezárult a baranyai földárveréspecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.