Legendás hazai zenekar lép fel Pécsett

Pécsett koncertezik a legendás Generál együttes! A ’70-es évek elején alakult slágergyáros zenekar kiemelkedő zenei karriert befutott tagjai január 16-án összeállnak a Kodály Központ színpadán, és bizonyára felejthetetlen élményt fognak okozni a nosztalgiázni vágyó pécsieknek.

Várkonyi Mátyás, Novai Gábor, Karácsony János és Horváth Charlie a húszas éveik elején jártak, amikor 1971-ben megalapították a Generált. Míg az első éveket a beatzene hatása jellemezte, a második korszakban az új Generál keményebb, rockos funkzenét játszott. Pécsi koncertjükön mindkét korszakuk legjobb dalai elhangzanak majd.

Az ős-Generál nyomja
Az ős-Generál nyomja

A Generál az 1972-es Ki mit tud?-on tűnt fel a Mit tehet az ember című dalukkal. A tehetségkutatón elért sikerük pedig végigkövette őket az évek során, hiszen olyan slágereket tettek le később az asztalra, mint például a Csengess be hozzám jó barát, a Zenegép, a Könnyű álmot hozzon az éj, a Különös szilveszter, a Kérdés, a Madár száll a szívemre, vagy a Fűrész („húzd meg jobban, menjen a munka…”).

Ezek a legendás dalok most mind megelevenednek a Kodály Központban, többszólamú énekkísérettel, az eredeti előadók és vendégeik előadásában. Az alapító tagok mellett ugyanis ott lesz a színpadon Marót Viki, Mark Zentai és zenekara, a Mörk, és a három fiatal énekesnőből álló Makroled vokál.

Figyelem! A koncerten a Generál együttes a korábban meghirdetett közreműködő, az Óbudai Danubia Zenekar nélkül lép fel. A koncerten a szimfonikus zenekar közreműködése technikai okokból nem valósulhat meg.

Időpont: január 16., 19.00

Helyszín: Kodály Központ

Legendás hazai zenekar lép fel Pécsettpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Ajánljuk, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.