Kirakatokkal szereznek örömet a pécsieknek

Ugyan az idei Adventi Kirakat-versenyen a pécsi közönség és a szakértő zsűri véleménye alapján is tarolt a Király utcában található Búzavirág virágbolt, a megmérettetés igazi győztese mégis a város, hiszen az ünnepi díszbe öltözött működő- és üres boltok kirakatai egyaránt megdobják a belváros karácsonyi hangulatát.

Pécs belvárosa az immáron évek óta hagyományosnak mondható ünnepi kirakat-versenynek köszönhetően újfent megszépült. Az idei versenyen 30 kirakatot szemlézett a zsűri, és persze a városban sétálgató pécsiek.

A Blumen Bellis kirakata 3. helyezést ért el
A Blumen Bellis kirakata 3. helyezést ért el

Faltis Roberta, a verseny kiötlője és szervezője lapunknak elmondta, hogy a működő belvárosi boltok mellett az üresen álló üzlethelyiségek kirakatait is be lehetett rendezni a verseny idejére – utóbbiakat a Pécs Holding Zrt. biztosította számukra.

A Sweet Home ezüstérmes kirakata
A Sweet Home ezüstérmes kirakata

Az üres boltok kirakatainak feldíszítésére budapesti dekoratőr tanulók küldtek be terveket, de a Szitakötő Kreatívsuli is egy ilyen Király utcai kirakatot varázsolt ünnepivé.

A kirakatokat egy héttagú zsűri értékelte, akik között akadt végzett kirakatrendező, dekoratőr-grafikus, dekoratőr tanár, de a döntéshozók soraiban ott volt Bokor Béla a PTE adjunktusa és a Pannon Magyar Kultúra elnöke, Keresnyei János a Kreatív Ipari Klaszter elnöke, valamint Vidákovics Szlavén a Horvát Színház igazgatója is.

A Búzavirág virágbolt első helyezést elért kirakata
A Búzavirág virágbolt első helyezést elért kirakata

Keresnyei János a díjátadón elmondta, hogy az esemény tökéletes bizonyítéka annak, hogy a kirakatrendező szakma még nem halt ki, és hogy a versenyben résztvevők bebizonyították, hogy egy üres kirakatot rendkívül kreatív módon meg lehet tölteni élettel. Mindez pedig azért fontos, mert ezeknek a kirakatoknak köszönhetően a belváros egyfajta színes, érdekes, izgalmas rendszer képét tudja nyújtani.

A zsűri tagjai, Faltis Roberta szervező, és Girán János alpolgármester a díjátadón
A zsűri tagjai, Faltis Roberta szervező, és Girán János alpolgármester a díjátadón

A rendezvényen Girán János alpolgármester elmondta, hogy a pár évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal indult verseny minden évben tanúbizonyságot tesz arról, hogy Pécsett nagyon sok kreatív és ügyeskezű alkotó él és dolgozik, akik az idei megmérettetésen is maximálisan kihasználták a pécsi kirakatok nyújtotta lehetőségeket.

A Lisicza Borház kirakata (Borháló)
A Lisicza Borház kirakata (Borháló)

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a versenyben résztvevő kirakatok mindegyike figyelemfelkeltő, színes, ötletes munka volt, melyek igazi esztétikai értéket képviselve nem csupán alkotóiknak és a boltok tulajdonosainak szereznek örömet, hanem az azokat szemügyre vevő pécsieknek is.

És akkor íme a díjazottak listája:

III.HELY – BLUMEN BELLIS, Király u. 57.
II.HELY – SWEET HOME, Teréz u.1.
I. HELY- BÚZAVIRÁG, Király u. 56.

A közönségszavazás győztese:
Búzavirág

A különdíjasok:
Dér Kata – a Lisicza borház kirakata
Krausz Kata, Orbán Rita – Király u. 62.
Tisza Cipő – Irgalmasok u. 16.
Temesi Tímea – Király u. 12.

Kamara szakmai különdíj:
Póka Zsolt – Kloé divat, Széchenyi tér

A Kreatív Ipari Klaszter különdíja:
Blumen Bellis – Király u. 57.

A Fair Expo Különdíja:
Szitakötő Kreatívsuli – Kazinczy u. 1.

Kirakatokkal szereznek örömet a pécsieknekpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.