A hétvégén -15 fok is lehet

A következő napokban továbbra is főleg esőre kell készülni, a hét második felében azonban újra téliesre fordul az idő. Havazás és lehűlés várható, vasárnap helyenként még nappal is csak mínusz 9 Celsius-fok lesz – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott középtávú előrejelzésből.

Az igen enyhe hétfő után kedden is még szép időnk lesz, eltekintve attól, hogy helyenként lehet zápor eső. Szerdán sem lesz még rossz idő,a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 4-9 fok között alakul majd. Aztán csütörtökön egyre többfelé várható eső, pénteken pedig sokfelé valószínű csapadék: északon inkább havazás, délen kezdetben eső, majd arrafelé is egyre inkább hó.

Az Időkép.hu szerint mivel mediterrán ciklonról van szó, most még igen nagy a bizonytalanság a várható csapadék mennyiségét és halmazállapotát illetően, ugyanakkor van esély arra, hogy az ország jelentős része ismét fehérbe öltözzön, megfelelő ciklonpálya esetén többfelé akár 15-25 cm hó is lehullhat.

Szombaton az erős, helyenként viharos szél mellett szórványosan hózápor is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok között, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Helyenként vasárnap is lehet hózápor és a szél is megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között, de a havas, szélvédettebb, derült tájakon mínusz 15 fok alatt valószínű. Napközben is mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

 

A hétvégén -15 fok is lehetpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: időjárás, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.