Ismét lebukott a cigicsempész

A NAV dél-dunántúli pénzügyi nyomozói egy cigarettacsempésztől száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le. A fiatal férfit őrizetbe vették, jelenleg előzetes letartóztatásban van.

A NAV pénzügyi nyomozói a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság autópálya rendőreivel közösen közúti ellenőrzést tartottak az M6-os autópálya egyik baranyai pihenőjében, amikor feltűnt nekik, hogy az egyik intézkedés alá vont sofőr feltűnően zavartan és idegesen viselkedik.

Az egyterű személygépkocsit vezető 23 éves férfi a feltett kérdésekre válaszolva ellentmondásba keveredett, ezért nem tudta megúszni az átvizsgálást.

A gyanú beigazolódott, ugyanis a csomagtartóból nagyjából száz kilogramm, vászonzsákokba csomagolt vágott dohány került elő, amelyről a férfi azt állította, hogy Nyíregyházán vásárolta.

A pénzügyi nyomozók a dohányt lefoglalták, a sofőrt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A férfi nem először próbálkozott cigicsempészettel, a bíróság korábban hasonló bűncselekmény miatt már próbára bocsátotta. Most azonban előzetes letartóztatásba került.

A nyomozás orgazdaság miatt folyik. A gyanúsított akár 3 év börtönbüntetésre is számíthat, ám ezt várhatóan súlyosbítja majd, hogy a bűncselekményt próbaidő alatt követte el.

Ismét lebukott a cigicsempészpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.