Indul a Böjte-reality!

Böjte Csaba atyáról eddig is köztudott volt, hogy meglepő jótékonysági ötleteivel mindig egy lépéssel az egyház előtt jár. Az erdélyi szerzetes azonban most nagy fába vágta a fejszéjét: online misét tart, és bárki bármikor ráírhat a világhálón, akinek lelki támogatásra van szüksége – írja a borsonline.hu.

Böjte Csaba katolikus szerzetes aztán igazán halad a korral, az erdélyi pap online miséket cereblál, és még azokra is gondolt, akik nem tudják élőben követni az online miséit.

– Az online médiát remekül kihasználó barátom, az egyébként eddigi életemről könyvet író, Simon V. László műsorában vendégeskedtem, amikor kipattant a fejünkből az online mise ötlete. Eszünkbe jutott ugyanis, hogy manapság nem lehet csak úgy bemenni egy templomba, hogy csak magában elvan az ember. Ekkor gondoltuk ki, hogy mi lenne, ha bekameráznánk a dévai templomot meg a kolostort, és az emberek bármikor beülhetnének egy templomba vallástól és felekezettől függetlenül. Ebből indult az ötlet, amit Györök István barátunk segítségével megvalósítottunk – magyarázta Böjte atya, akinek munkahelyéül szolgáló dévai templomát két kamera pásztázza a nap 24 órájában. Egyelőre.

– Bármikor beülhetünk a dévai templomba, a Hallo TV-n éjjel-nappal közvetítjük, hogy mi folyik az épületben. Borzasztó világban élünk, akármikor rájöhet valakire az öngyilkossági hajlam vagy bármi hasonló. Ha éppen nincs mise, akkor sincs gond, mert legalább 300 „lelki fröccsünk” van eddig felvéve. Ebből már vagy kétszázat feltöltöttünk. Ha valaki depressziós, vagy meghalt valakije, akkor ráír az atyára, és ő lebeszéli az öngyilkosságról. Ilyen még a világon nem volt, és meggyőződésünk, hogy erre nagy igény van. Pár héten belül pedig a templomhoz tartozó paplakot és Böjte atya autóját is bekamerázzuk. Így ha a lefedettség tökéletes, akkor bármikor felveheti vele bárki a kapcsolatot – mondta Simon V. László, akinek további nagyratörő tervei vannak az erdélyi szerzetessel.

 

Indul a Böjte-reality!pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Csemege, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.