Illegális üzemanyagot szállított, lebukott

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóságának közlése szerint a hatóság járőrei az 56-os számú főúton, Udvar belterületén közúti ellenőrzés során egy szerb személygépkocsi gáztartályában és üzemanyag tankjában összesen 278 liter alkoholt találtak.

A gépkocsi átvizsgálásakor a gáztartály mérőórájának házában folyadék volt látható, valamint alkohol szivárgott a tartályból. A kiszerelést követően derült ki, hogy a tartályt átalakították, a gyári mérőszerkezetet eltávolították és kettő csőcsonk szolgált a szesz betöltésére és eltávolítására. Az üzemanyagtank vizsgálatakor a pénzügyőrök egy utólagosan kialakított belső tartályt is találtak.

Összesen 278 liter alkohol került elő, amelynek származását a sofőr igazolni nem tudta, ezért az alkoholt, valamint a gépkocsit a NAV munkatársai lefoglalták, majd beszállították a határkirendeltség raktárába.

A megyei igazgatóság 1 millió 700 ezer forint jövedéki bírságot állapított meg, illetve költségvetési csalás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságánál.

Illegális üzemanyagot szállított, lebukottpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.