Így vallottak a pécsi képviselők

Február elsejétől ismét bárki megtekintheti az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatait. A Parlament honlapjáról letölthető adatok tanúsága szerint a baranyai képviselők vagyoni helyzetében nem sok változás történt: Csizi Péternek továbbra sincs földje, míg Hargitai János rengeteg szántóval, Tiffán Zsolt pedig még több szőlővel rendelkezik.

csizi - kicsi

Csizi Péter bevallása szerint tavaly lecserélte Citroen autóját és egy hatéves Opel Insignia gépkocsit vásárolt. Továbbra is Pécsen él egy 66 négyzetméteres lakásban, semmilyen érdekeltsége nincs gazdasági társaságokban, viszont némileg több tartozása van – 3,3 millió forint -, mint legutóbb (2,96 millió forint).

 

hoppál - kicsiHoppál Péternek a közel egymillió forintos államtitkári fizetése mellett egy 81 és egy 52 négyzetméteres lakás tulajdonosa, öt éve egy Ford Mondeóval jár. Néhány nagyobb értékű olajfestmény van birtokában, valamint számos életbiztosítást is kötött. A legutóbbi, 3,5 milliós takarékbetéti megtakarítása tízmilliósra növekedett, tartozása és gazdasági érdekeltsége nincs.

tóth-bertalan - kicsiA szocialista Tóth Bertalan a bevallása szerint magasabb életszínvonalon él: Nagykozárban erdő van a tulajdonában, tavaly óta egy Volkswagen Passattal jár. 800 ezer forintos és 40 ezer eurós életbiztosítást kötött (előbbi korábban még csak félmilliós volt), emellett ötmillió forintnyi készpénzt is tart magánál – kétmillióval kevesebbet, mint tavaly ilyenkor. Ugyanakkor bankok felé 32,5 milliós tartozást ismert el – ez két és fél millióval kevesebb, mint legutóbb, magánszemélyek felé pedig további kétmilliót. Emellett ügyvédként még további bruttó 300 ezret keres a képviselői illetményén felül.

Hargitai-János - kicsiHargitai János Mohácsot és vidékét képviseli az országházban. Nyilatkozata szerint számos szántó és erdő birtokosa, 2014-ben tett szert egy Volvo S 60 gépkocsira. A legutóbbi bevallása óta ötmillióval többet, 51 millió forintot hasaltat értékpapírokban, igaz, adóstársként 25 milliós tartozása van (félmilliót sikerült lefaragnia). A gazdasági életben is aktív, a Bóly Coop Kft. tulajdonosa.

tiffán-zsolt - kicsiTiffán Zsoltnak szintén van mit a tejbe aprítania, ő az egyik legnagyobb szőlőtulajdonos a politikusok között. 2010 óta Suzuki Swifttel jár, kétmillió forintos készpénzzel rendelkezik. Jó pár gazdasági társaságban érdekelt, egyebek mellett a népszerű zenésszel, Ákossal közös Andante Borpatika Kft. egyik tulajdonosa is. A DRB Bank felé korábban fennálló 350 ezer forintos tartozása megszűnt.

szakács - kicsiSzakács László, a szocialisták komlói képviselője nem írta túl a bevallási lapot. Továbbra is egy 69 négyzetméteres komlói lakásban él, a korábbi Volvo S 70 mellé tavaly vásárolt egy Skoda Superb járgányt. Már két életbiztosítást is fizet, tartozása ötmillióról 6,5 millióra nőt.

Így vallottak a pécsi képviselőkpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.