Húsz órán át fagyoskodott a szabadban

Négyen vitték a kezükben a mentőhöz, járni sem tudott, annyira legyengült az eltűnt férfi. Húsz órát töltött a szabadban – írja a police.hu.

Idős, beteg férfi eltűnését jelentette be a rendőrség ügyeletére Mázáról egy hozzátartozója 2016. január 11-én 23 óra körüli időben. Elmondta, hogy a férfi 20 óra körüli időben a kutyáival ment sétálni, de órákkal később csak a kutyák értek vissza. A rendőrök azonnal megszervezték a keresését, a helyi polgármester közel tizenöt embert toborzott, a rendőrök húszan voltak. A rendőrség irányította a kutatást, először a falu közelében, majd szélesebb körben keresték, közben mindenkit megkérdeztek, hogy látták -e a férfit. Így jutottak el az eltűnt férfi utolsó nyomára: a szomszédos településen, Váralján egy buszmegállónál látták. Másnap innen tervezték újra a kutatást, majd pár órával később 14 óra 30 perckor egy rendőri kutatócsoport találta meg. A férfi egy bokros területen ült a földön, a lábai véresek voltak. A férfit felvették és kézben vitték ki az útra, ahonnét a mentő kórházba tudta szállítani.

A férfi közel húsz órát volt a hidegben, nagyon legyengült, a civilek és a rendőrök az utolsó órában mentették meg az életét.

Húsz órán át fagyoskodott a szabadbanpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.