Hoppál: nagy az igény a minőségi kultúrára

Egyre nagyobb az igény a minőségi kultúra fogyasztására Magyarországon – mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

A péntektől vasárnapig zajló Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozat apropóján Hoppál Péter arról is beszélt, hogy márciustól már 7700 kulturális közfoglalkoztatott végez napi nyolc órában nagyon jelentős közösségszervező munkát országszerte önkormányzatoknál, különféle kulturális, civil és egyházi szervezetnél, így művelődési és közösségi házakban is.

A túljelentkezés kétszeres, a programban résztvevő intézmények és szervezetek akár 14 ezer kulturális közfoglalkoztatottat is szívesen látnának – fűzte hozzá az államtitkár.

A civil kezdeményezésre 10 évvel ezelőtt indult Kultúrházak éjjel-nappal részeként idén országszerte 600 helyszínen több mint kétezer programon vehetnek részt az érdeklődők, a rendezvénysorozatot a kormány 10 millió forinttal támogatja. Mint Hoppál Péter fogalmazott, a hasonló kezdeményezések javítják a helyben élő emberek életminőségét, és fontos szociokulturális folyamatokat indítanak be.

Hoppál Péter kitért arra is, hogy az elmúlt években több mint 400 fiókkönyvtárat sikerült megújítani multifunkcionális közösségi terek létrehozásával, valamint sorban nyílnak újra és telnek meg programokkal, értékteremtő tevékenységgel a korábban bezárt kultúr- és közösségi házak is.

Hoppál: nagy az igény a minőségi kultúrárapecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.