Halálos robbantás Törökországban

Legalább 10 halálos áldozata és 15 sebesültje van az Isztambul forgalmas negyedében történt robbanásnak. A sebesültek között vannak németek és norvégok is. Kitiltották a sajtó képviselőit a helyszínről. Rendkívüli tanácskozást hívott össze a török miniszterelnök – tudósít az origo.hu.

Robbanás rázta meg Isztambul turisták által sűrűn látogatott Sultanahmet kerületét. Az isztambuli kormányzói hivatal közlése szerint legalább tíz halálos áldozata és 15 sérültje van a történteknek. A sebesültek között vannak német és norvég turisták.

A robbanás helyi idő szerint fél 11-kor történt. A helyi források úgy vélik, hogy öngyilkos merénylő robbanthatott. A mentők és a rendőrség is kivonultak a helyszínre. A bombaszakértők jelenleg vizsgálják, milyen típusú robbanószerkezettel követték el a támadást.

Rendkívüli biztonsági tanácskozást hívott össze Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök. Az ülésre berendelték Numan Kurtulmuş miniszterelnök-helyettest, Efkan Ala belügyminisztert, Mevlüt Çavuşoğlu külügyminisztert és a török titkosszolgálat több magas rangú képviselőjét.

A török Rádió és Televízió Legfelsőbb Bizottsága (RTSC) ideiglenes közvetítési tilalmat rendelt el a robbantás helyszínéről. Helyi értesülés szerint a hírzárlatot a török miniszterelnök utasítására vezették be, így azt sem sikerült megtudakolni az Isztambuli Magyar Főkonzulátustól, vannak-e a magyar áldozatai a támadásnak.

Az elmúlt időszakban – az után, hogy a kormány felújította a kurdok elleni küzdelmét – szélsőbaloldali csoportok többször robbantottak Isztambulban. Az Iszlám Állam is több merényletet hajtott végre Törökországban. Ankarában több mint 100-an haltak meg egy kettős robbantásban októberben, míg a szíriai határ melletti támadásnak 30 áldozata volt.

Halálos robbantás Törökországbanpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.