Félmilliárdos fejlesztés régi Kertvárosban

A pécsi önkormányzat több mint félmilliárd forintos saját forrásából összesen 14 utca víz- és közúti hálózata újul meg az év közepéig Pécs déli városrészében. A Tettye Forrásház munkatársai régi Kertváros hatezer lakójának ivóvíz- és szennyvízhálózatán kezdték meg a munkálatokat – közölte hétfőn Csizi Péter országgyűlési képviselő és Kövesi Mária önkormányzati képviselő.

Január 25-én kezdődtek meg a munkálatok az Erdély utcában és a Honvéd téren. Ennek apropóján Csizi Péter hangsúlyozta, hogy az év közepére teljesen megújul a régi Kertvárosban a múlt század harmincas éveiben lefektetett, így felújításra szoruló vízvezeték-hálózata.

kertvárosi víz-szennyvíz rekonstrukció,hl01
Csizi Péter szerint jó döntés volt, hogy a város saját kézbe vette a vízszolgáltatást

– Az elmúlt tíz évben láttuk, hogy a korábbi francia tulajdonos nem fordított kellő figyelmet a vízvezetékrendszer rekonstrukciójára. Pécs azonban az összességében hatmilliárd forintos fejlesztés révén bizonyítja, hogy jó döntés volt saját kézbe venni a vízszolgáltatást. Be tudjuk bizonyítani, hogy a rezsicsökkentés idején is van pénz fejlesztésre és megújulásra..

A város eddig 4,5 milliárd fordított a pécsi és a környékbeli települések víziközműveinek fejlesztésére, a mostani félmilliárdos munkálatok mellett az idei évben még további egymilliárd forintos felújítás várható a város több pontján, további 24 utcában.

Kövesi Mária hozzátette, hogy a városrészben élők számára fontos beruházás során nemcsak a vízvezetékek újulnak meg, hanem az érintett utcák útburkolata is.

kertvárosi víz-szennyvíz rekonstrukció, hl03

– A munkálatok csak időszakos forgalomkorlátozással járnak majd, hiszen a reggel nyolc és délután négy között zajló munkák után az érintett ingatlanok is megközelíthetőek járművel, gyalogosan pedig mindvégig. Az érintett lakók előzetesen a postaládákba kézbesített szórólapokon tájékozódhatnak a munka ütemezéséről és az ezzel járó forgalomkorlátozásról.

A hulladékelszállítás rendje nem változik. Ahol a munkagödör akadályozza az ingatlan megközelítését, ott a lakók által kihelyezett konténereket a vállalkozó el-, majd visszaszállítja az ingatlanra. A Biokom javasolja, hogy a lakók lássák el azonosítóval az edényeket.

A munkálatokról
A régi Kertvárost érintő, összesen fél milliárd forint értékű beruházásban 14 utca vezetékei újulnak meg július végéig és több mint 10 ezer méternyi új vezeték kerül a földbe – hosszú időre garantálva ezzel a városrészben élők stabil, kiegyensúlyozott ellátását, és gazdagítva Pécs víziközmű-vagyonát. A beruházásnak köszönhetően várhatóan 50 éven keresztül nem kell majd hozzányúlni a vezetékekhez a régi Kertvárosban. A munkálat java tavasszal, márciusban kezdődik, a szakemberek azonban már január végén megkezdik a komplex felújítás előkészítését, hogy a későbbiekben gördülékenyen, a lakosság lehető legkisebb zavarásával folyhasson a munka. Két helyen, a Nyárfa és az Erdély utcákban indulnak meg a munkagépek január 25-én, egyszerre két csapattal dolgozik majd a kivitelező a szennyvízhálózat korszerűsítésén. A Nyárfa utcában a Lőtér utcai kereszteződéstől halad a felújítás a Csalogány, Gyulai, Bólyai, majd Galamb utcák irányába. Az Erdély utcában pedig a Honvéd tértől a Pannónia utca felé kezdik a csőcserét. A teljes projekt tervezett befejezési határideje: 2016. július 30. A kivitelezést a közbeszerzési eljáráson nyertes vállalkozó végzi a Tettye Forrásház Zrt. megbízásából. A munkálatok alatt a lakók a szolgáltató 24 órás diszpécserszolgálatán jelezhetik a műszaki meghibásodásokat, észrevételeiket: Telefon: 72/421-799 Zöldszám: 80/811-111 (1-es menüpont) e-mail: info@tettyeforrashaz.hu

Félmilliárdos fejlesztés régi Kertvárosbanpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.