Ez nagyon-nagyon-nagyon fog fájni a karácsonyfáknak

Az élet rendje, hogy a karácsonyfák az ünnepek után visszaadják a bútorok eredeti helyét, és távoznak a nappaliból. A sok-sok karácsonyimádó bánatára. De mi lesz szeretett fánkkal, miután csupaszon a sorsára hagytuk őket a kuka mellett? Mikor fogják elvinni őket? Hová kerülnek?

A Biokom Nkft. sajtófelelőse, Lóczi Szidónia elmondta, január 4-től elindították a karácsonyfagyűjtő járatukat, amely a megszokott szemétszállítási napokon közlekedik Pécs minden területén, az erre a célra rendszeresített külön járművel.

Az idei évben várhatóan 25-30 ezer darab körül alakul majd az összegyűjtött fenyők száma. Ez elmarad a korábbi évektől, köszönhetően a töves- és a műfenyők egyre nagyobb népszerűségének.

A cég azt kéri, hogy a kukák mellé, és ne azokba bedobva tegyük ki a fákat. Szintén kérés az is, hogy praktikussági, elszállítási okokból a másfél méternél magasabb karácsonyfát vágjuk ketté. Mivel újrahasznosítják őket, ezért egyéb szemetek – szaloncukros papírok – ne legyenek rajta, de a karácsonyfatalpat se felejtsük el leszedni a fenyőről.

Az elmúlt években a fákat eltüzelték a pécsi erőműben, jelenleg azonban nem biztos, hogy ez lesz a sorsuk a kidobott fáknak, hiszen erről még tárgyalnak a céggel.

A közterületek nagyobb karácsonyfáit is elszállítja a Biokom, a Széchenyi téren álló karácsonyfából minden évben asztalosipari termékeket készítenek, ezeket pedig a köztéri bútorok felújítására használják fel – mondta el a sajtófelelős.

Ez nagyon-nagyon-nagyon fog fájni a karácsonyfáknakpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.