Esküvőd lesz? Így oszd be az időd, stresszmentesen!

A boldogító igen után lassan jönnek az első lépések, és azoknak, akik idén szeretnének összeházasodni, már most el kell kezdeni a szervezést. Ha stressz és rohanás nélkül akarjuk átélni az elkövetkezendő hónapokat, akkor legyünk bölcsek, és olvassuk el alaposan a Pécsma.hu és Magusics Vica tanácsait!

Az esküvő leszervezéséhez, ha mindenre nagyon pontosan ügyelni szeretnénk, időt hagyva mindennek, körülbelül egy évet kell számolni. Most megpróbáljuk Magusics Vicával, a Hart Wedding tulajdonosával, esküvőszervezővel lebontani ezt az egy évet a legfontosabb mérföldkövekre, és azt is megmondjuk, miért ez a sorrend.

esküvő 2

12 hónappal az esküvő előtt

Akinek a kezét mostanában kérték meg, és idén nyárra vagy őszre tervezik a menyegzőt, vagyis alig férnek bele az első, 12 hónapos mérföldkőbe, azok számára elsősorban a helyszín leszervezése a legfontosabb. Ezután jön egy időben az anyakönyvezető és/vagy az egyházi szertartáshoz az időpontfoglalás, a zenekar, az esküvőszervező, ceremónia mester, a dekoros és a fotós lefoglalása. Magusics Vica elmondja, hogy pár hónapos szervezéssel is lehet nagyon szép esküvőt szervezni, de sajnos a tapasztalat az, hogy a jobbnak számító helyszínek és szakemberek már úgyis foglaltak lesznek.

12 hónappal az esküvő előtt pedig már készíthetünk egy piszkozatot a vendéglistából is.

8 hónappal az esküvő előtt

Ilyenkor már illik a menyasszonyi ruhát kiválasztani, megvenni vagy lefoglalni, illetve elkezdeni a haj és a smink próbákat. Nyolc hónappal az esküvő előtt nekiláthatunk a nászutat is leszervezni, és nem árt a vendégeknek a szállást is lefoglalni a lagzi napjára, ha szükség van erre.

esküvő 3

4 hónappal az esküvő előtt

A négy hónapos intervallumba tartozik a torta és sütemények kiválasztása és a további apróságok, mint például az ültetési rend, az esküvői menü és italok kiválasztása, illetve olyan részletek, mint hogy rizst szórunk vagy galambokat eregetünk.

– Nehéz ezeket az apróságokat is megmondani, hiszen minden részlet számít. Van, aki a gombhoz választ kabátot, hisz mindannyian mások vagyunk, mást tartunk fontosnak. A lényeg, hogy a nagy napon is önmagunk legyünk, és hogy az esküvő ne a vendégekről, az ételekről, vagy éppen egy elmaradt kellékről, hanem tényleg a párról szóljon – így az esküvőszervező.

Tanácsos a négy hónapos intervallumban kiküldeni a meghívókat, illetve megszervezni a nagy nap transzportját is.

1 hónappal az esküvő előtt

Ha ügyesen betartottuk az ütemtervet, az utolsó hónap szellős lesz! Ide az esküvői ruhapróba, a legény- és leánybúcsú fér már csak bele, esetleg a végső ültetési rend kialakítása és a szépülés!

+1 tipp

Manapság nem számít luxusnak esküvőszervezőt fogadni, így ha a párok megbíznak egy szakembert, akkor az ő segítségével, plusz idegeskedéstől kímélik meg magukat. A pécsi esküvőszervező szerint ami a legnagyobb fennforgást szokta okozni, hogy a párok maguk kezdik el szervezi a lagzit és olyan nem várt problémákkal szembesülnek, amik megnehezítik a szervezést.

Esküvőd lesz? Így oszd be az időd, stresszmentesen!pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Abszolút Nő, lélek, Pécsi hírek, randi
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.