Enyhült az idő, ismét látogatható a Parkerdő

Keddtől az üzemeltetői feladatokat ellátó BIOKOM Nonprofit Kft. feloldja a látogatási tilalmat, így holnaptól ismét szabadon látogatható a Malomvölgyi és a Mecseki Parkerdő is – a BIOKOM Nonprofit Kft. közleménye

Múlthét pénteken – a leghamarabb, ahogyan az időjárás ezt lehetővé tette -, már megkezdődött a kárelhárítás, elsőként a frekventált turistautak környékének helyreállításával.

Mindkét városi parkerdőben zajlik a kárelhárító munka földön is, levegőben is: a talajon motoros fűrésszel, a fák ágai között magassági ágvágóval, a lombkorona szintjén pedig emelőkosaras metszésekkel – mindig annak függvényében, hogy hol mi válik szükségessé.

A keletkezett hó- és jégkárok felmérése már elkezdődött, jelenleg is folyamatban van, várhatóan a hét végére fejeződik be teljesen. Jelenleg a Mecseki parkerdő van jobb (épebb) állapotban a Malomvölgyi parkerdőhöz képest, ez utóbbinak a déli része jelentős károkat szenvedett el.

Bár holnaptól már lehet látogatni a pécsi parkerdőket, a fenntartó BIOKOM Nonprofit Kft. azzal a kéréssel fordul a természetjárókhoz, hogy fokozott óvatossággal kiránduljanak, mert egyes fák magasabban lévő koronarészei eltörve támaszkodhatnak a mellettük lévő fák ágaira. Mivel ezek a letört részek egy kisebb szél hatására is lecsúszhatnak a szomszédos fákról, így bármikor leszakadhatnak.Kérjük, hogy minden kiránduló legyen nagyon óvatos és körültekintő, valamint igyekezzen elkerülni az ilyen veszélyhelyzetet rejtő helyszíneket a parkerdőkben!

Köszönjük a természetjárók megértését és együttműködését!

Enyhült az idő, ismét látogatható a Parkerdőpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.