Embervédelemben gondolkodik az ÖPE

Évnyitó sajtótájékoztatót tartott az Összefogás Pécsért Egyesület, melyben ismertették javaslataikat a városfejlesztésekkel kapcsolatosan, az idei 32 milliárdos Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül.

A sajtótájékoztatón Kővári János és Vicze Csilla mutatta be az ÖPE 2016-ra vonatkozó városfejlesztési javaslatait. A terveket abból a 32 milliárdos TOP támogatásból kívánják finanszírozni, melyet a tavalyi évben az önkormányzat kapott.

Kővári János szerint a fejlesztéseknek elsősorban a környezetvédelem köré kell csoportosulnia. Éves javaslataikat is a város környezeti fenntarthatóságát szem előtt tartva alkották meg, mivel szerintük  eredményes környezetvédelem nélkül nincs embervédelem. Zöld településfejlesztésben gondolkoznak, hogy egy új ökovárost hozzanak létre.

Kővári

Vicze Csilla a vízfejlesztés fontosságát hangsúlyozta, felhívta a figyelmet arra, hogy a vízben van a jövő, a víz lesz az érték, ám Pécs nem rendelkezik különösebb háttérrel ezen a területen. Ezért fokozottan kiemelendő a lehulló csapadékkal való gazdálkodás, ennek hasznosítására ciszternákat alakítanának ki a magánházak mellett, az összegyűlt csapadékot pedig tisztítóberendezésekkel tennék ihatóvá.

A levegő tisztaságával kapcsolatban kitért a fásítás sürgető kérdésére, hiszen a fokozódó mecseki építkezésekkel párhuzamosan romlik a levegő. Szorgalmazta az elektromos buszok beszerzését a használtak helyett – tette hozzá.

Az ÖPE képviselői végül megjegyezték: sok területen lehetséges az együttműködés a városvezetéssel, ezért minden erejükkel azon lesznek, hogy elképzeléseiket megvalósítsák.

Embervédelemben gondolkodik az ÖPEpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.