Egy igazi sikercég Pécsről

Idén januárban ünnepli a Multi Alarm Zrt. fennállásának 25. évfordulóját. A születésnapi ünnepségre a vállalat jeles vendégeket hívott a városi közélet, piaci élet, banki szféra képviselői közül.

A cég pályafutása igazi pécsi sikertörténet. A 25 évvel ezelőtti egyfős Multi Alarm Kft. mostanra hozzávetőleg éves szinten 8 milliárd Ft forgalmat bonyolító zártkörű részvénytársasággá vált, mely közel 100 000 ügyféllel büszkélkedhet, csaknem 500 főnek ad munkát, több mint 10 városban van irodája, 5 városban vagyonvédelmi szaküzlete, valamint az ország szinte minden települését elérő kivonuló szolgálattal rendelkezik. A társaság ma is 100%-ban magyar tulajdonban van.

A vállalat sikerének titka, hogy soha nem elégedett meg avval, amit elért. Az új technológiák felkutatása, a piaci igényekhez való állandó alkalmazkodás, vagyis a folyamatos fejlődés, valamint a minőségbe, szakmaiságba vetett töretlen hit viszi előre.

1991 januárjában alapította Zsolt László Pécsett a Multi Alarm Kft.-t, amelynek tevékenységi köre a kezdetekben elektronikus biztonságtechnikai rendszerek tervezése, telepítése és karbantartása volt. Rá egy évvel a cég az elsők között Magyarországon 24 órás számítógépes ügyeleti szolgáltatással bővítette ki tevékenységi körét, mely azóta is a cég fő bevételi forrását képezi.

A vállalat távfelügyeleti központja Európa szerte egyedülálló biztonsági követelményeknek felel meg. Magyarország legnagyobb, jól képzett személyzetével működő ügyeleti állomása méltán vívja ki a hazai és külföldi szakértők elismerését.

A távfelügyeleti szolgáltatást teljessé téve 1998-ban a Multi Alarm létrehozta saját kivonuló szolgálatát, majd 1999-ben az egész országra kiterjedő 24 órás karbantartói és szerelői ügyeletet alakított ki.

A 2000. évre a távfelügyeleti szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek száma elérte a 10 000-et. Magyarországon elkészült az első sportstadionban működő komplex vagyonvédelmi rendszer a Multi Alarm kivitelezésében.

A 2005. év főbb eseményei voltak, hogy a Multi Alarm zártkörű részvénytársasággá alakult, Budapesten a Fátyolka utcai székház megnyitotta kapuit, 5 vidéki városban létesített területi képviseletet. A Multi Alarm által felszerelt közterület megfigyelő kamerák száma ekkorra elérte az 500 darabot.

A vállalat 2007-ben GPS gépjárművédelmi szolgáltatással és egészségügyi vészhívó szolgáltatással bővítette kínálatát objektum- és lifttávfelügyelet mellett.

2007 és 2015 között beolvadtak a Multi Alarm Zrt.-be a Nivelco, a Sziget Security, az Alarm Wachter, az Objektor, a Kontravéd, a GSSC, az Infra Monitoring, a SWAT, a JTT Pro és a Pestor vagyonvédelmi társaságok.

2009-re közel 5000-en választották már GPS gépjárművédelmi szolgáltatást, melyet ekkorra flottakövetéssel és elektronikus menetlevél szolgáltatással egészített ki a társaság. 2010–ben már több mint 50 000 távfelügyeletre csatlakozott ügyfél védelmét látta el a cég.

2011-ben a vállalat saját erőből új székházat épített Pécsen, a Basamalom úton. A korszerű, napelemekkel és hőkutakkal ellátott 3 szintes épület ad otthont a pécsi telephelynek.

A vállalat fejlesztő és gyártó részleggel is rendelkezik, amely saját fejlesztésű riasztóközpontot dobott piacra 2014-ben. A Multi Alarm Zrt. számos szakmai elismerést és tanúsítványt tudhat  magáénak, melyek szavatolják a minőségi szolgáltatást. A vállalat 1997 óta rendelkezik minőségirányítási rendszerrel, majd később bevezette az információbiztonsági, és a katonai minőségbiztosítási rendszereket is. Komoly szakmai sikert jelentett a brit távfelügyeleti rendszerekre vonatkozó szabvány bevezetése 2006-ban, melyet azóta is minden évben az SSAIB minősítő szervezet mindenre kiterjedő vizsgálat során a helyszínen auditál.

A vállalat közel 10 éve támogatja a tollaslabda sportot. A sokak által kedvelt sportcentrum, a pécsi Tollaslabda Csarnok megépítése és működtetése is a Multi Alarm Zrt. vezetőjének érdeme, aki szívén viseli a sportág utánpótlás nevelésének ügyét is.

Egy igazi sikercég Pécsrőlpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.