Díjazták a pécsi hősöket

Átadták az év legkiemelkedőbb életmentése díjat, amelyet Sellyén és Pécsett szolgáló tűzoltók kaptak 2015-ben.

2015. június 4-én a sellyei katasztrófavédelmi őrs tűzoltóit riasztották Csányoszró településre, ahol egy hat lakásos sorházból négy lakás égett. Az egyik lakásban egy mozgásában korlátozott személy tartózkodott, és egy gázpalack is volt az épületben. Az egység tagjai életük kockáztatásával az átégett födém alól mentették ki a mozgásában korlátozott személyt, aki önállóan képtelen lett volna elhagyni az égő lakását. A Sellye Katasztrófavédelmi Őrs állománya a káreset során a feladatok végrehajtása közben az épületben tartozódó személy felkutatásakor, a tűz oltásakor példaértékűen, hősiesen hajtotta végre a feladatokat.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tűzoltói beavatkozás során tanúsított példaértékű, hősies feladat-végrehajtásért az év legkiemelkedőbb életmentése elismerésben részesítette a szigetvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából:

Kovács Zoltán c. tű. törzszászlóst
Cserepes László c. tű. főtörzsőrmestert
Jobbágy Norbert c. tű. főtörzsőrmestert
Nagy Zoltán c. tű. főtörzsőrmestert

2015. május 6-án Kővágószőlős külterületén egy személygépjármű három méter mély árokba hajtott, és felborult, a gépjárművezető az autóba szorult. A tűzoltók a helyszín vízsugárral való biztosítása mellett a gépjárművet csörlővel elmozdították, majd egy erős támasz-rendszerrel stabilizálták. A tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel a gépjármű tetejét megbontották, majd a súlyos sérültet Cad mellény és hordágy segítségével kiemelték és további ellátására a mentősök részére átadták. A pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója a káreset során a feladatok végrehajtása közben az autóba szorult, súlyos sérüléseket szenvedett személy kiszabadítása során példaértékűen, magas szakmai színvonalon, hősiesen hajtotta végre a feladatokat.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tűzoltói beavatkozás során tanúsított példaértékű, hősies feladat-végrehajtásért az év legkiemelkedőbb életmentése elismerésben részesítette a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományából:

Kopasz Zsolt tű. főhadnagyot
Király Tamás c. tű. főtörzsőrmestert

Díjazták a pécsi hősöketpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.