Csaknem három milliárddal több jut a tejtermelőknek

Mintegy 2,97 milliárd forinttal emelkedik a tejtermelőknek nyújtható ideiglenes rendkívüli 9,5 millió eurós támogatási keretösszeg 2016-ban a Magyar Közlönyben megjelentek alapján.


A rendelet szerinti hozzájárulásra az a tejtermelő jogosult, aki a 2014-2015-ös kvótaévben beszállítási, illetve közvetlen értékesítési tejkvótával rendelkezett. A támogatás mértékét a tejtermelő saját gazdaságában – a 2014-2015-ös kvótaévben – megtermelt és ténylegesen értékesített tej mennyisége alapján állapítják meg.
A támogatás alapját képező tejmennyiség kvótatípusonként külön-külön kerül elszámolásra. Felvásárlónak történt beszállítás esetén az alkalmazott zsírkorrekció utáni érték, közvetlen értékesítés esetén az értékesített folyadéktej és az értékesített tejtermékek folyadéktejre átszámított egyenértékének összesített mennyisége vehető figyelembe.
A támogatási kérelem nyomtatványát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2016. január 31-éig megküldi a tejtermelő részére, a hivatal döntést hoz és 2016. június 30-ig intézkedik a támogatási összeg kifizetéséről.
A kérelmezőnek ugyanakkor rendelkeznie kell az igényelt támogatás alapját képező tej mennyiségének megállapítására alkalmas pénzforgalmi bizonylatokkal vagy nyilvántartással.

Csaknem három milliárddal több jut a tejtermelőknekpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.