Bekeményített a médiahatóság

7,5 millió forintra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot a Hungary’s Got Talent egyik produkciója miatt. A Sport1 és Sport2 adókon hangos volt a reklám, az Echo pedig burkoltan reklámozott – írja az Origo.

Korhatárszabályok megsértése miatt 7,5 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra a médiatanács – írja közleményében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Az NMHH szerint a Hungary’s Got Talent című tehetségkutatóban a Bodysoma csoport produkcióját bemutató, egy fellépőt a bőrénél fogva kampókkal, kötelekkel fellógató műsorrészt a 12-es karika helyett a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába kellett volna sorolni.A médiaszolgáltató jogsértésének megítélését súlyosbította, hogy a műsorrészletet közvetlenül egy óvodáskorú gyermek által előadott produkció után szerkesztette adásba.

A közlemény szerint a túl hangos reklámblokkok miatt a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető AMC Networks Central Europe Kft.-t a médiatanács 360 ezer forint bírság megfizetésére kötelezte, mert tavaly nyáron kilenc alkalommal a környező műsorszámokhoz képest hangosabb reklámokat tett közzé.

A médiatanács döntése alapján az Echo TV-nek 100 ezer forint bírságot kell átutalnia, mert az Oktatás világa című műsorában augusztusban burkolt reklámként mutatott be egy autós szolgáltatást.

Bekeményített a médiahatóságpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.