Be akarta takarni felebarátját

Komoly slamasztikába került az a férfi, aki be akarta mártani egyik ismerősét a kékek előtt. A bíráknak azonban jó volt a szimatuk, a férfi végül megtört a hatóság szigorú arcai előtt és vallott. 

Az ügyészek szerint a történet azzal kezdődött, hogy a férfi azt állította, hogy a nála megtalált lopott szajrét egy ismerősétől kapta, holott ennek az állításnak a valóságtartalma közelített a nullához. Akkor a férfinak csak az igazat kellett volna mondania, hiszen tanúként hallgatták meg, így ha nem lódít, talán nem kellene neki sem leülnie a vádlottak padjára.

A kamuzás után lopási miatt eljárást indítottak felebarátja ellen, és meg is gyanúsították az ismerősét. A hatóság tájékoztatása alapján aztán – annak rendje és módja szerint – a füllentő férfit tanúként hallgatták meg a Komlói Járásbíróságon. Ekkor nem tudni mi zajlott le benne, talán előbújhatott lelkiismerete és megtört.

Az ügyészek szerint ugyanis a bíróságon elismerte, hogy korábban hamisan vádolta meg ismerősét, aki így fellélegezhetett, viszont a csiripelő tanúból vádlott lett, hiszen a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

A lódításnak azonban igen komoly következményei lehetnek, hiszen akár öt évre is bekasztlizhatják az illetőt, ha a bíróság bűnösnek találja.

Be akarta takarni felebarátjátpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.