Bazi nagy roma balhé

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke kórházba került. A hivatalvezető azt közölte, hogy elmarad a szervezet hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlése, amelyet azonban vitatott módon 27 képviselő megtartott és új megbízott elnököt választott a szervezet élére.

Buri Edina hivatalvezető a szervezet budapesti székházában összegyűlt képviselőkkel közölte: hétfő reggel értesítették telefonon arról, hogy Hegedüs István szívinfarktus gyanújával, eszméletlen állapotban kórházba került. Elmondta, az elnök akadályoztatása miatt nem tartható meg a rendkívüli közgyűlés.

Ezt követően a képviselők egy része elhagyta az ülés helyéül szolgáló termet.

Azonban a rendkívüli közgyűlést kezdeményező, többségben lévő csoport 27 képviselővel mégis megtartotta az ülést, amelyen – zárt ajtók mögött – döntöttek a hivatalvezető foglalkoztatásának azonnali megszüntetéséről, valamint arról, hogy méltatlansági okokból felfüggesztik Hegedüs Istvánt az elnöki tisztségéből és méltatlansági eljárást kezdeményeznek ellene a bíróságon.

Vajda László (Lungo Drom) a zárt ülés ideje alatt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hétfő hajnalban vitték egy pécsi kórházba Hegedüs Istvánt.

Szerinte Farkas Flórián korábbi ORÖ-elnök, miniszterelnöki biztos miatt van a jelenlegi helyzetben a szervezet. “Újra ahhoz folyamodott, hogy embereket vásárol ki, 250-300 ezer forintért, hogy az ő általa indítványozott közgyűlésen” Hegedüs Istvánt elmozdítsák – fogalmazott, hozzátéve: ők ezt nem engedik, kitartanak Hegedüs István mellett. Azt mondta: Farkas Flórián, aki elnöknek jelölte Hegedüs Istvánt, kihátrált mögüle, és “megadta rá a kilövési engedélyt”.

A zárt ülésen – mint mondta – megvonták a bizalmat Hegedüs Istvántól és Buri Edinától. Az ülés nyílt részén a foglalkoztatásra vonatkozó eljárási rend kapcsán döntöttek arról, hogy a jövőben a képviselők és közvetlen hozzátartozóinak a foglalkoztatási jogviszonyáról a közgyűlés döntsön.

A 27 képviselő viszont fegyelmi bizottságot hozott létre a Hegedüs István és Buri Erika felelősségre vonásával kapcsolatos vizsgálatra.

Az ORÖ irodáit a 27 fős csoportba tartozó képviselők pecséttel zárták le. Ezeket azonban más képviselők leszakították az ajtókról. Mindkét oldal közölte, rendőrt hívott a székházba a történtek miatt. Az épületbe két rendőr érkezett.

Bazi nagy roma balhépecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.