Az exportőröket segítik Pécsen

Regionális képviseletet nyitott az EXIM Bank Pécsen, a Király utca 59. alatt. Az új bankfiók létrehozásával az EXIM célja az, hogy hatékony finanszírozási és biztosítási konstrukciókat szolgáltasson a magyar exportőrök számára, így támogatva külpiacra lépésüket, exporttevékenységüket, elősegítve a munkahelyek megőrzését és a foglalkoztatás növekedését.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt intézmény dél-dunántúli regionális képviseletének szerdai megnyitóján Páva Zsolt polgármester örömét fejezte ki, hogy ezentúl már Pécsen is elérhető a bank által nyújtott szolgáltatás.

– Természetes, hogy egy olyan városban, mint Pécs egy ekkora banknak helye kell hogy legyen. Pécs sajátos helyzetű város abból a szempontból, hogy az ismert okok miatt komoly ipar nem tudott lábra kapni, viszont a legkülönbözőbb szolgáltatások sikeresen működnek, hiszen régióközpont vagyunk. Nyitottak vagyunk arra, hogy jelentős ipari és gazdasági jelenlét alakuljon ki Pécsen – mondta köszöntőjében a városvezető.

exim bank, hl02
Páva Zsolt és Puskás András

Hozzátette, hogy az önkormányzat együttműködik a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a különböző érdekképviseletekkel annak érdekében, hogy ez a folyamat minél hatékonyabb legyen. Ennek egyik jele, hogy tavaly ezer új munkahely jött létre Pécsen.

– A másik lényeges szempont, hogy Pécs az a város, amely hagyományosan összekötő kapocs a déli országok felé. Az ottani államok és városok számára Pécs fontos referencia, hivatkozási pont, hiszen kulturális és gazdasági vonzereje által több esélyünk van az együttműködésre, mint a többi magyar településnek. Egy olyan bank jelenléte, amely kifejezetten a külföldre irányuló gazdasági tevékenységet folytató vállalkozásokat segíti, nagyobb jelentősége van, mint máshol. Bízom benne, hogy az intézmény a pécsi és Pécs környéki cégek és vállalkozások számára olyan feltételeket tud nyújtani, amelyek kellő alapot adnak arra, hogy az érintettek a határokon túl is sikeresek legyenek.

Puskás András, az EXIM vezérigazgató-helyettese a bank célkitűzéséről szólva elmondta, hogy nekik kell helyben lenniük azoknak a vállalkozásoknak a közelében, amelyekben potenciálisan benne van az export lehetősége.

Az EXIM jól teljesített az elmúlt években, tavaly 40 százalékkal bővült a bank hitelállománya, mára már meghaladja a 700 milliárd forintot és 400 milliárd forintot folyósított exporthitelezésre.

Az országban jelenleg kilenc helyszínen nyílt képviselet, a pécsi iroda Baranya mellett Somogy megye teljes gazdasági életét le kívánja fedni és kiszolgálni az ügyfeleket – elsősorban a kkv-szektort, hiszen Baranyában és Somogyban potenciálisan több 27 ezer vállalkozás működik, közülük sokan folytatnak exporttevékenységet.

Az exportőröket segítik Pécsenpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.