Amikor kinyílt a garázsajtó, ömlött ki a füst

Két komlói férfivel végzett a szén-monoxid, amikor a hideg ellen védekezve járó motornál italoztak egy komlói garázsban. Az egyik áldozat apja találta meg a holttesteket. 

Orsós Sándort (28) mindenki csak Sancheznek ismerte Komlón. Ismerősei szerint illedelmes, segítőkész, kedélyes ember volt, akinek 8 éves kisfia volt a mindene, s akit csecsemőkora óta egyedül nevelt szülei segítségével.

aldozatszulei1

– Reggel hatra járt dolgozni, ezért csak akkor kezdtünk aggódni, amikor nem találtam a garázskulcsot, hogy az unokámat iskolába vigyem. Amikor kinyitottam a garázsajtót, ömlött ki a füst – mesélte lapunknak könnyes szemmel Sándor édesapja, Orsós Lajos, aki a két holttestet felfedezte a harmincéves Ladában.

– Ittak és dohányoztak, biztos ezért nem érezték a fojtogató benzinfüstöt. 5-6 liter lehetett a tankban, mind elfogyott, annyi sem maradt benne, hogy a helyszínelés után kiálljak a garázsból – tette hozzá, aki nem érti, hogy fia miért a garázsban ivott ismerősével, hiszen ezt otthon a meleg lakásban is megtehették volna.

A másik áldozat D. E. (35) volt.  Sándor édesanyja, Flóra szerint nem voltak igazán barátok, ezért is furcsállja, hogy miért mentek a garázsba. A másik áldozat testvére szerint nem baleset történt

Többen azt írják, hogy ha nem drogoztak volna, akkor nem történik meg a tragédia. Sándor édesapja szerint ezt sem lehet kizárni, de az biztos, hogy alkoholt is ittak.

A rendőrség egyelőre az ügyben közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálódik. Az eddig beszerzett adatok alapján bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel.

Amikor kinyílt a garázsajtó, ömlött ki a füstpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Kékhírek, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.