A magyar nő igazi főnyeremény?

Azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy sok külföldi férfi érzi. Ám sok mást is gondolhatnak még a magyar hölgyekről az itt élő külföldiek. Vajon milyenek a tapasztalataik a magyarországi nők lehetőségeiről, a nálunk kialakult szereposztásról? Előre nem árulunk el sokat, minden kiderül a februári kerekasztal-beszélgetésen.

A Pécs-decentrum Kulturális Egyesület soros klubestje rengeteg meglepetést tartogat számunkra, annyi biztos. A szervezők régóta Pécsett élő, magyarul jól tudó külföldi férfiakat hívtak meg beszélgetni, olyanokat, akiknek magyar a feleségük. Egy kérdés hajtotta őket: hogy látják a magyar nők helyzetét a velünk élő, külföldi származású férfiak?

nő, housewife, konyha, women

Dr. V. Gilbert Edit, a pécsi bölcsészkar irodalmár docense, az esemény egyik moderátora elmondja, hogy éppen az eltérő szocializáció, a más kulturális gyökerek az érdekesek. A felkért vendégek kettős pozíciójából izgalmas lehet rálátni arra, milyen is a magyar nők helyzete. Mekkorák a terhek rajtunk, mit tehetünk, vagy nem tehetünk meg az ő szülőhazájukban élő nőkhöz képest, miben különböznek a magyarországi nemi szerepek az ottaniaktól.

– Egy indiai idős íróismerősöm, aki gyakran jár itt s vannak magyar nőbarátai, említette szenvedélyesen, hogy a magyar nők nem is tudják, milyen értékesek: mennyit dolgoznak, hány fronton helyt állnak, mennyire empatikusak, segítőkészek, hogy lehet rájuk számítani. Vajon a mi vendégeinknek is így tűnik majd? – így Gilbert Edit.

Márpedig a férfi-nő-téma örök, s a külföldi perspektíva, a vegyesházasságoké még érdekesebbé teszi. Jól beszélő, humoros férfiakkal találkozhatunk az eseményen: Simont, az emancipált biciklista apukát például a fél világ (és egész Pécs) ismeri.

bigstock-Couple-Arguing-At-Breakfast-3916300

A vendégek Dr. Godesorkhi Kia (perzsa) közgazdász, Antonio Domingo Lilon, latin-amerikai (dominikai) nemzetközi jogász és történész, Robert Wolosz, egy közép-európai (lengyel) nyelvész és Simon Wintermans, aki észak-nyugat-európai (holland) művészettörténész, építészeti vállalkozó és biciklista.

Az est moderátorai: Getto Katalin, Gilbert Edit, Szabó Viktória

A program 2016. február 8-án, hétfőn 18:00-kor lesz a Trafikban (Perczel u. 22.)

A magyar nő igazi főnyeremény?pecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Abszolút Nő, Pécsi hírek, randi
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.