A kisbetegekkel lehetnek a szülők a klinikán

Két úgynevezett Ronald-szobát adtak át ünnepélyes keretek között a Gyermekgyógyászati Klinikán. Ezekben a helyiségekben a szülők együtt tölthetik az időt beteg gyermekükkel. A család jelenléte a kezelések alatt nagy mértékben hozzájárul a felépüléshez. A helyiségek kialakítása a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány és a Pécsi Tudományegyetem együttműködésével jött létre. 

Az eseményen részt vett Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, aki beszédében elmondta, örömmel tölti el, hogy az elmúlt időszakban rohamosan fejlődött a Gyermekklinika. A ambulancia felújítása és a Gyermek-prevenciós Központ átadása után most két Ronald-szobával is büszkélkedhet az intézmény.

mcdonald alapítvány, gyermekszobák, hl07

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere is az utóbbi időben, utóbbi években megvalósult infrastrukturális fejlesztéseket emelte ki, melyeket Pécsett mintegy 15 milliárd forintból hoztak létre – a 400 ágyas klinika, a rendelők modernizálása, eszközbeszerzések.

Mindemellett elmondta, az infrastruktúra fejlesztése mellett a legfontosabb maga a beteg. A gyógyuláshoz pedig a technikai feltételeken kívül elengedhetetlenül szükséges a szeretetteljes környezet, a család közelsége. Az átadott Ronald-szobák pedig pont ezt a célt szolgálják.

A szobák a klinika területén belül helyezkednek el. Négy kisbeteg és az őket kísérő négy felnőtt kísérő befogadására alkalmasak. A szülők a kórházi tartózkodás alatt, a kezelések közben tudnak gyermekeik mellett maradni, játszani velük a szobákban.

mcdonald alapítvány, gyermekszobák, hl02

Hazánkban 21 éve működik a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány. A szobák létrehozásához szükséges milliókat magánszemélyek és vállalatok adományaiból fedezték. Az alapítvány Budapesten és Miskolcon már üzemeltet Ronald Házakat, most több mind egy évtized elteltével adhatnak át szobákat Pécsett.

A kisbetegekkel lehetnek a szülők a klinikánpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Hírzóna, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.