A karácsonyi könyvkupacokról

Kedvelt karácsonyi ajándékunk a könyv. Mivel az árak az egekbe szöktek, évente kevesebb fogy belőle. Karácsonykor azonban mindenhol beindult a szekér. 

Az üzletek jelentős akciókkal várták a vásárlókat. Mégis, minden évben megvannak a divatírók, trendi szerzők, akik műveit cukorként viszik, az eladási toplisták élén járnak. Megnéztük, mik 2015 slágerkönyvei, mit keresnek az emberek a legtöbben.

Pavlovics Renáta, a pécsi Fókusz Könyváruház vezetője elmondta, a slágerkönyvek egyértelműen a romantikus regények és a sorozatok. Toplistás könyv a Szürke ötven árnyalata szerzőjének új regénye, de minden olyan mű népszerű, melynek előzménye van, illetve amelyek már filmvásznon is megjelentek.

A leakciózott könyvek sokkal kevésbé fogytak, mint év közben. Aki most vásárolt, az többnyire már céltudatosan érkezett a boltba.

Az Alexandra könyváruháznál azt mondták, legjobban azok a művek fogynak, melyek már más feldolgozásban napvilágot láttak – leginkább a sorozatok, filmek. A krimik és a szerelmes ponyvák örök klasszikusok, de népszerűek a magyar bulvárral, közélettel foglalkozó kötetek is.

Fontos megemlíteni a szezonális ajándékokat – ajándéktollak, füzetek, könyvjelzők, a különböző zenei és filmes poszterek. Ezek is kelendőek.

Az akciókat itt is kevésbé használják ki az emberek, mint év közben. Ritkább az olyan vásárló, aki a leárazott kupacból, ott helyben választ ajándékot, mint az olyan, aki tematikusan érkezik a polcokhoz és választ onnan kötetet.

 

A karácsonyi könyvkupacokrólpecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.