200 karácsonyi fenyőt oszt szét a város

A tavalyi hagyományteremtő akcióhoz hasonlóan az önkormányzat idén karácsonykor is 200 fenyőfát ajándékoz rászoruló, szegény sorban élő pécsi családok számára. Az idei első fát az Aidinger János úton élő Légrádi család kapta.

A pécsi képviselők karácsonyfaosztása hagyományként él a városban, noha az első ilyen jótékonysági ajándék-akcióra „csupán” tavaly került sor. De miről is van szó? Karácsony előtt a képviselők a szociális ágazatban dolgozók segítségével választják ki azokat a rászoruló kedvezményezetteket, azokat a szegény, nehéz sorsú családokat, akik egy-egy fenyőt kaphatnak a várostól. Az önkormányzat pedig ebben az évben is összesen 200 darab fát ajándékoz erre a célra.

Az első karácsonyfa nemsokára célba ér
Az első karácsonyfa nemsokára célba ér

Idén az első karácsonyfát az Aidinger János út egyik társasházában élő Légrádi család kapta. Páva Zsolt, Pécs polgármestere a fa átadása után lapunknak elmondta, hogy ha minden a legnagyobb rendben megy, jövőre is folytatódik ez a hagyomány, ugyanis a Légrádi család példáján is látszik, hogy van értelme segíteni a rászorultakon.

Jó helyre került a fa
Jó helyre került a fa

A kisgyermekes család 3 hónapja lakik a másfél szobás lakásban, eddig ugyanis a Felsővámház utcában éltek, egy nagyon kicsi és nem épp komfortos helyen. A családnak Páva Zsolt és Csizi Péter országgyűlési képviselő segített közösen lakást találni, mivel ha régi helyükön maradtak volna, a gyámhivatal elvette volna gyermeküket, a most két hónapos kis Dávidot. Így viszont – folytatta a polgármester – a kisfiú és szülei lakást kaptak karácsonyra, ráadásul még karácsonyfájuk is lett.

Dávid lakást és fát kapott karácsonyra
Dávid lakást és fát kapott karácsonyra

Csizi Péter kiemelte, hogy pontosan az ilyen családoknak szeretnének segíteni az ünnepi időszakban, a nagycsaládosokon, a nincstelenségben élőkön, és főleg azokon, akiknek kisgyermeke is van. Ez a segítségnyújtás pedig nem csak a karácsonyfaosztásra vonatkozik – folytatta – hiszen a város az idei advent során 500 családnak segít különböző módokon. A 200 család részére kiosztott karácsonyfák mellett ugyanis még közel 200 család kapott tűzifát, további 100 család pedig ételcsomaghoz jutott az önkormányzatnak köszönhetően.

200 karácsonyi fenyőt oszt szét a várospecsma.hu.

A bejegyzés kategóriája: Pécs Aktuál, Pécsi hírek
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.